• Е-ПРОДАВНИЦА
 • блог
 • Референци
 • Билтен
 • Каталог

1-решение: Прилагодлив вентил за одвод на чист производ за CCT

1-st решение - BREWORX VARIO CCT

Cct-001BREWORX-VARIO-CCT-шема

Прилагодлив систем за одвод на чист производ за лесно раздвојување на квасецот од производот (пиво, јаболковина, вино ...) во ферментациски цилиндрични конусни резервоари без губење на остатоци од производот. Нашиот систем овозможува прецизно подесување на висината на излезната цевка веднаш над вистинското ниво на квасец во резервоарот.

Прилагодлив-cct-recking-valve-scheme-шемаПрилагодлив-cct-recking-valve-04Прилагодлив-cct-recking-valve-01

Нема повеќе губење на производ - нема неупотребливи остатоци во резервоарите!

 • Ова монтирање е наменето за употреба со резервоарите за притисок:
  • CCT - Цилиндрично-конусни ферментатори
  • МЛТ - резервоари за подмачкување
 • АРВ фитинг е опремен со ротирачка рака (од DN 25 до DN 80), стаклено стакло, заптивка за притисок, рачка за ракување и вентил за одвод (од DN 25 до DN 80).
 • Лесна инсталација на секој тип резервоарот за притисок.

Вашата цена:

 • SQ варијации на ферментатори - доплата € 650
 • HQ варијации на ферментатори - вклучени во цената

Сертификати ПЕД-АСМЕ-ГУМ-ГОСТ

Ценовник и технички опис на типизирани CCT-C Цилиндрични конусни резервоари Класичен:

 • CCT-650C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 650 / 780L

  цена: 8 240 €

  Цилиндрично-конусен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 650 литри и вкупен волумен 780 литри е дизајниран за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, пенливо вино и други слични алкохолни пијалоци. Ние го произведуваме резервоарот

 • CCT-24000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 24000 / 25991L

  цена: 50 357 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 24000 литри и вкупен волумен 25991 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-800C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 800 / 1011L

  цена: 9 579 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 800 литри и вкупен волумен 1011 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-9000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 9000 / 10493L

  цена: 21 828 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 9000 литри и вкупен волумен 10493 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-20000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 20000 / 22190L

  цена: 35 701 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 20000 литри и вкупен волумен 22190 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-18000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 18000 / 20289L

  цена: 33 601 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 18000 литри и вкупен волумен 20283 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-16000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 16000 / 18388L

  цена: 31 501 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 16000 литри и вкупен волумен 18388 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN


други варијации на CCT Profi-Classic

Спецификација и опрема HQ класа SQ класа LQ класа
Производство на чешки мини пиварници Висок квалитет стандарди за квалитет Низок квалитет (N / A)
Производството на натпреварувачи (вообичаена реалност) ретко опција стандард
Производители на главни приклучоци Европа Европа Азија
*** Внатрешна површина - грубост Ra <0.8 μm Ra = 0.8 μm Ra> 0.8 μm
*** Внатрешна површина - сјај Сјајни Полу-сјајни Мат
Надворешна површина - обединет дизајн Да бр бр
Поврзувања на надворешни плочи Поздравени Поздравени Riveted
СТП изолација > 50 mm > 40 mm <40 мм
Дебелина на внатрешните плочи > 3 mm > 3 mm <3 мм
Дебелина на надворешните плочи > 1,5 mm > 1,5 mm <1,5 мм
* Пенетрација тест Да Да бр
Дизајн квалитет 100% 100% Неодреден
Квалитет на функцијата 100% 100% Неодреден
* Прекинувач за притисок - прилагодлив опсег 0 - 3 бар 0 - 3 бар 0 - 2 бар
* Прекинувач за притисок - со скала за прилагодување Да Доплата бр
Индикатор за нивото - погоден за употреба Да Да бр
Индикатор за ниво - со скала Да Доплата бр
Вентилатор за акумулација со вакуум-притисок Да Да Да
** Независен сигурносен вентил 3.3 бар 3.3 бар бр
Ротари туш - млазница под притисок Да Да Доплата
Складирање вентил над квасец Да Да Да
Рачка за вентилација со прилагодлива височина на вшмукување Да Доплата бр
Складирање вентил со согон стакло Да Доплата бр
Кран за одвод на квасец Да Да Да
Вентил за земање примероци - отстранлив Да Да бр
* Шах за надпритисок (горен или страничен) Да Да Да
Ладење површина на дупликатори > 60% > 60% <60%
* Манометар Да Да Да
Термоспој за секоја ладилна зона Да Да Да
* PED 2014 / 68 / ЕУ сертификат Да - секогаш Да - секогаш ретко
* ASME / GUM / GOST сертификат Опционално Опционално ретко
Гаранција 36 месеци 24 месеци 12 месеци

Легенда: ѕвездички: * = само за резервоари за овес ** = само за волумени повеќе од 1000L *** = само за волумени повеќе од 300L

Pdf-download-document... Кликнете за преземање на оваа понуда во PDF документ за печатење.


Чешка пиварница

Видете исто така: Некои од нашите добри чешки решенија за мали пиварници:

1-st решение - BREWORX VARIO CCT

2-nd решение - BREWORX DECOCTION

3-решение - BREWORX MOBILE CIP

4-тиот раствор - BREWORX KEG WASHFILL

5-ти решение - комплет BREWORX MODULO

6-тиот раствор - BREWORX BEERCIDERLINE

7-тиот раствор - BREWORX FUIC

8-тиот раствор - CCTM MULTITANKS

9-тиот раствор - HOP EXTRACTOR

10-тиот раствор - CFS SETS

акции