CFS | Комплетни комплети за ферментација

Комплетна претходно конфигурирана ферментација-созревање поставува со CC-тенкови и систем за ладење

За лесно клиент инсталација на целосно опремени објекти потребни за процесот на ферментација на пиво, вино или вино и созревање.

Комплетна-ферментација-поставува-нови-217x100Дали треба да го зголемите производниот капацитет на вашата пиварница или јадење од јаболка? Ние нудиме CFS - претходно конфигурирани комплетни комплети кои го содржат сето она што ви е потребно за да се изгради целосно опремен блок за созревање на ферментација.

CFS се комплетни комплети за ферментација. Тие се комплетно опремени претходно конфигурирани комплети за монтажа кои го содржат сето она што е потребно за професионална ферманција, созревање и складирање на пиво, вино или вино. Секој комплет за ферментација вклучува неколку класични цилиндрични конусни тенкови (модерна Тенкови за производство на пиво ) и целата опрема потребна за ладење и регулирање на температурата на резервоарите. Cooler за вода / гликол со пумпа и ефикасен капацитет за ладење на сите тенкови за време на процесот на фенамирање на пиво и созревање.
Секој CC-резервоар е опремен со еден или два независни канали за ладење.

Комплетот за ферментација вклучува:

CBFSOT-2Z-02-Целосно-пиво-ферментација-поставува-на-тенк-контролери

 1. Една или неколку комплетно опремени цилиндрични конусни ферментациски резервоари - садови под притисок со канали за ладење, фитинзи, шахти, дезинфекциски прскалки, готвач за мостра, вентил за одвод на чист продукт, прилагодлив вентил за овес, сигурносен вентил, вакум заштитен вентил и опционално и други приклучоци и Додатоци.
 2. Целосно опремен систем за мерење и контрола на температурата за дигитална контрола на температурите во секој резервоар. Овој систем може да биде опционално опремен со компјутерски систем за контрола за планирање, следење и евидентирање на температури. Системот за мерење и контрола на температурата вклучува:
  • Варијант ЦК: Централен кабинет со дигитални контролери за мерење и контрола на температурата во сите резервоари (опционално во две ладење зони во секој резервоар посебно или заеднички).
  • Варијанта OT: Одделени дигитални контролери поставени директно на секој резервоар (опционално во две ладење зони во секој резервоар посебно или заедно).
  • Температурни сензори за секоја разладена зона.
  • Електромоторни вентили за автоматско отворање и затворање канали за ладење - регулирање на процесот на ладење на секој резервоар
  • Кутии за поврзување - тие се дизајнирани за приклучоци помеѓу моторните вентили, дигиталните регулатори, кулерската пумпа и напојувањето.
  • Напојување за напојување на целиот систем. Сите компоненти без напојување и кулер се напојуваат со сигурносен напон само со 24V.
  • Поврзување жици.
 3. Компактниот течен ладилник со капацитет за ладење кој одговара на големината и бројот на резервоари во сетот.
 4. Сите неопходни монтажни материјали за електрични и ладење врски - жици, црева, цевки, редуктори, вентили, материјал за прицврстување.
 5. Прирачникот за составување.

Сите метални компоненти кои се во допир со производот и течноста за ладење (вода, гликол) се произведуваат од нерѓосувачки челик.

Ние ги нудиме овие комплетни комплети за созревање со ферментација:

I. CFS CT1: еден ладилник до еден резервоар

Комплетни комплети за ферментација кои се опремени со еден класичен цилиндричен конусен резервоар и еден посветен компактен ладилник со дигиталниот систем за регулирање на температурата.

CBFSOT-CBFSOT-1xCCT1000-Комплетна-пиво-ферментација-поставува-на-тенк-контролери

Пребарување-копчеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo


II. CFS OT1Z: On-tank 1-зона

Конфигуратор на CFS (комплетни ферментациски комплети) кои се опремени со класични цилиндрични конусни резервоари и целата опрема потребна за ладење и регулирање на температурата на резервоарите.
Систем за контрола на резервоарот + Единечна зона за ладење (или две зависни поврзани зони) на секој резервоар.

CBFSOT-1Z-03-Целосно-пиво-ферментација-комплети-ontank

Пребарување-копчеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo


III. CFS OT2Z: On-tank 2-зона

Комплетни комплети за ферментација кои се опремени со класични цилиндрични конусни резервоари и цела опрема потребна за ладење и регулација на температурата на резервоарите.
Систем за контрола на резервоарот + Двојна ладење зона (две независни зони) на секој резервоар.

CBFSOT-2Z-03-Целосно-пиво-ферментација-комплети-ontank

Пребарување-копчеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo


IV. CFS CC1Z Централна кабинет 1-зона

Комплетни комплети за ферментација кои се опремени со класични цилиндрични конусни резервоари и цела опрема потребна за ладење и регулација на температурата на резервоарите.
Централен кабинет + Единица за еднократно ладење (или две зависни поврзани зони) на секој резервоар.

CBFSCC-1Z-04-Комплетна-пиво-ферментација-сетови-централно-кабинет

Пребарување-копчеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo


V. CFS CC2Z Централна кабинет 2-зона

Комплетни комплети за ферментација кои се опремени со класични цилиндрични конусни резервоари и цела опрема потребна за ладење и регулација на температурата на резервоарите.
Централен кабинет + двојна ладење зона (две независни зони) на секој резервоар.

CBFSCC-2Z-05-Комплетна-пиво-ферментација-сетови-централно-кабинет

Пребарување-копчеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени