YST | Цистерни за чување на квасец | Опрема за пропагирање на квасец

СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДАВАЊЕ

- издавање, регенерација, дозирање, собирање и складирање на квасец

Систем за управување со квасец Вклучува контејнери и опрема за:

 • Дозирање на квасец во садови за ферментација
 • Собирање на отпаден квасец од садовите за ферментација
 • Перење на квасец (регенерација)
 • Складирање на жив квасец
 • Одгледување на видови на квасец (промоција)

Ние нудиме опрема за складирање и регенерација на квасец:


Препорачани решенија за управување со квасец

Ние ја правиме нашата microbrewery опрема за управување со квасец во оптимална големина за избраната технологија за микробранови, или според индивидуалните потреби на клиентите.

YSC-05-квасец-чување-може-02Мали микропроизводители (пијалак 1.5 - 3 HL)

 • Набавка на нов квасец - купување од поголеми пиварници или лаборатории за квасец
 • Животот на квасецот - обично 4-6 апликации во согласност со условите за правилно складирање и перење
 • Складирање на квасец - едноставен стаклен или пластичен контејнер во фрижидер
 • Дозирање на квасец во садови за ферментација - рачно фрлање на квасец во садот за ферментација
 • Собирање на квасец во садови за ферментација - рачно со одвод на квасец во чаша
 • Регенерација на квасец - рачно со едноставно фрлање на горниот слој на мртов квасец од чашата по слегнување на инфузијата на квасецот

Вклучени додатоци решенија за мали microbreweries:

 • 1x калибриран стаклен чаша - за дозирање, собирање и перење на квасец
 • 3x затворен пластичен сад За складирање на квасец

Дополнителна опрема:

 • Фрижидер За складирање на квасец во тегли
 • Сад за ладење и регенератор на квасец (Под притисок / под притисок)
 • Дијафрагма пумпа За транспорт на квасец од / кон сад без притисок

Резервоарот за чување на квасецСредни микропроизводители (мешавина 5.0 - 20 HL)

 • Набавка на нов квасец - купување од поголеми пиварници или лаборатории за квасец
 • Животот на квасецот - обично 4-6 апликации во согласност со условите за правилно складирање и перење
 • Складирање на квасец - сад изолиран со гликол. За ферментација во отворени ферментациски садови под притисок, за ферментација во цилиндрични конусни резервоари под притисок. Во пиварницата бројот на контејнери кореспондира со бројот на употребени видови на квасец.
 • Дозирање на квасец во садови за ферментација - во отворени садови за ферментација рачно истурање на доза на квасец од конзерви, во цилиндрични конусни резервоари со инјектирање дози на квасец низ долниот вентил во врвот на конусот.
 • Собирање на квасец во садови за ферментација - за отворен ферментација кади рачно одвод на квасец во чаша и го фрлаат во контејнер квасец, за цилиндрични-конусна резервоари за одвод преку дното вентил во конус на резервоарот (детонација на квасец), а потоа налевање од страна на цревото за притисок директно во Контејнер за квасец.
 • Регенерација на квасец - одделување на слој на мртов квасец во регенераторот на квасецот

Вклучени додатоци решенија за мали microbreweries:

 • Стаклен калибриран стакло 1x За дозирање и перење на квасец
 • 1 x изолиран контејнер за квасец со гликол со ладење (Под притисок / под притисок според избраната технологија на ферментација) - бројот на контејнери одговара со бројот на употребени видови на квасец

Дополнителна опрема:

 • Дополнителни контејнери за квасец (Бројот одговара на бројот на користените видови на квасец)
 • Мембранска пумпа За транспорт на квасец од / кон сад без притисок

Големи микропроизводители (пијалак 30-80 HL)

 • Набавка на нов квасец - купување бактерии од видови на квасец од специјализирани лаборатории и банки на квасец во форма на таканаречен агар
 • Животот на квасецот - обично 6 до 12 месеци во добро контролирана пропагација на квасец. Животот на една пиварница произведена доза е 4-6 апликации.
 • Складирање на квасец - гликол со ладен контејнер. За ферментација во отворени ферментациски кади, под притисок, за ферментација во цилиндрични конусни резервоари под притисок.
 • Дозирање на квасец во садови за ферментација - во отворени ферментациски кади да се фрлаат рацете
  Доза на квасец од лименки, во цилиндрично-конусни резервоари рачно истурање од конзерви или под притисок од инјектирање дози на квасец низ долниот вентил на конусот.
 • Собирање на квасец во садови за ферментација - за отворени кади за ферментација рачно одводнување на квасецот во конзервата и истурање во сад за квасец, за цилиндрични конусни резервоари што се испуштаат низ долниот вентил во конусот на резервоарот (детонација на квасецот), а потоа се фрлаат со притисно црево директно во Контејнер за квасец.
 • Регенерација на квасец - одделување на слој на мртов квасец во регенератор на квасец


Вклучени додатоци решенија за поголеми microbreweries
:

 • 3 x изолиран контејнер за квасец со гликол со ладење (Под притисок / под притисок за избраната технологија на ферментација) - бројот на контејнери кореспондира со бројот на користените соеви на квасец
 • CIP станица за станица за размножување на квасец- додатоци за станицата за размножување на квасец
 • Ферментација почнувајќи резервоарот - додатоци за станицата за размножување на квасец

Дополнителна опрема:

 • Дополнителни контејнери за квасец (Бројот одговара на бројот на контејнери на употребени видови на квасец)
 • Мембранска пумпа За транспорт на квасец од / кон сад без притисок


Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени