Индустриски пиварници

Моќните пивари со индустриски дизајн првенствено се наменети за средно голем и голем обем на производство на пиво. Главниот акцент е на максималната функционалност и ефикасноста на производството, безбедноста на персоналот и економичното работење. Нашите индустриски пивари успешно се натпреваруваат со големи пиварници во многу земји од Европа и Азија.

Индустриски пиварници со среден и голем производствен капацитет

Индустриски пиварници

Производството на пиво во поголеми количини првенствено ги прави високите барања за ефикасноста на производството. Главните приоритети на индустриските пиварници се:

  • Ниски стапки на потрошувачка на енергија
  • Минимизирање на потрошувачката на вода
  • Намалување на бројот на вработени до потребниот минимум
  • Минимизирање на бројот на чекори во секоја операција
  • Ефикасно користење на просторот со технологија за производство на пиво
  • Максимизирање на дневното производство

Овие барања не се вообичаени во занаетчиски пиварници со ресторан бидејќи нивната конструкција е во голема мера под влијание на условот за класичен луксузен дизајн на сметка на ефикасноста на производството. Затоа индустриските пивари се наменети главно за нашите клиенти кои размислуваат за производство на пиво за надворешни клиенти, за дистрибуција на пиво на пазарот за пијалаци. Но, тие се наменети и за поголеми ресторани на стадиони, во големи рекреативни објекти, хотели и пензии, угостителски компании со посебни барања за индустриско производство на пиво.

Компактна пиварница логотоИндустриски пиварници BREWORX COMPACT

Оптимални решенија за пивари со средни производни капацитети од 750 до 18000 хектолитри пиво годишно.

Типични комплети на COMPACT пиварници со практична моќна машина за производство на каша BREWORX TRITANK. BREWORX COMPACT пиварници се занаетчиски пиварници со едноставен индустриски дизајн, кои се дизајнирани за ефикасно производство на сите познати видови пиво. Пивокс Компактни индустриски пивариBREWORX TRITANK машините за пијалак се главните компоненти на BREWORX COMPACT индустриските пивари.

Машината за подготовка на каша BREWORX TRITANK има практичен индустриски дизајн кој е типичен за европските малите и средни пиварници. Сите компоненти кои се потребни за производство на кантата се интегрирани во три универзални резервоари. Секој резервоар обезбедува неколку функции. Овој тип на машината за пијалак е способен да произведува од една до две серии на суво црево дневно, доколку се користи слад за подготовка или до три серии на каша дневно, ако се користи слад екстракт наместо слад. Ние произведуваме машина од нерѓосувачки челик.

Пиварниците BREWORX COMPACT се опремени со модерни или традиционални ферментиери во согласност со барањата на клиентот. Ние ги препорачуваме отворените садови за ферментација како примарни ферментатори и резервоари за созревање на лагер како секундарни ферментиери за производство на традиционални чешки залихи на пиво. За производство сите други видови пиво се цилиндрично-конусни резервоари како универзални ферментиери за примарна и секундарна ферментација во истиот резервоар најдобро решение.

Индустриски пиварници BREWORX OPPIDUMИндустриски пиварници Oppidum

Оптимални решенија за пиварници со поголем обем на производство од 25,000 до 200,000 хектолитри на пиво годишно.

Oppidum индустриски пиварници со голем производствен капацитетМодерна машина за вакуум со шест бендови кои се интегрирани на честа рамка од нерѓосувачки челик. Сите чекори и функции за производство на пиво се управуваат и контролираат од една централна челична платформа.

Ефективно решение за индустриска пиварница за оние кои сериозно го земаат производството на пиво. Максималниот производствен капацитет и највисоката можна продукциска ефикасност беа на врвот на листата на приоритети пред нашата технолошка и развојна работа на пиварницата Oppidum. И ние се уште ги подобри и овие параметри во согласност со барањата на нашите клиенти и нивното искуство со овој вид на пиварница.

Директорот за производство и пијалакот го контролираат производниот процес. Ферментацијата и созревањето на пивото во модерните цилиндрично-конусни ферментациски резервоари или во отворен ферментациски сад овозможува производство на сите видови ферментирано пиво на дното или на врвот ферментирано, на традиционален или модерен начин. Способноста за прецизно контролирање на ферментацијата и созревањето доведува до резултати од постојан квалитет и сензорни карактеристики на пивото.

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени