Nanobreweries - мали домашни и занаетчиски пиварници

Микро-пиварница-208x168Нано-пиварници се малите пиварници за мали пиварници и малите пловни објекти базирани на технологијата за производство на пиво, фокусирајќи се на најниската куповна цена по цена на намалена оперативна удобност во пиварницата (во споредба со индустриските мини-пиварници и мини-пиварници). Нано-пиварниците се погодно решение за сите почетници кои бараат целосна функционалност на објектот со најмало можно инвестирање во технологијата и градежните работи.

Ние нудиме БРЕММАСТЕР Сетови за нано-пиварници врз основа на поедноставена ваза за инфузија направена во Германија или Италија. Останатите главни компоненти се произведуваат во Република Чешка или Германија. Nanobreweries БРЕММАСТЕР Е многу добар концепт на нано-пиварница што се користи од домашните пиварници и пиварници во стотици мали пиварници ширум светот.

Препорачани набојни набори:

Нанобранови BREWMASTER

Нано-пиварници со brewhouse Brewmaster. БРЕММАСТЕР microbreweries се комплети на опрема дизајнирана за професионално производство на пиво во количини на 50, 200, 500 или 1000 литри по доза. Тие се опремени со електричен систем за греење кој овозможува производство на разни видови процедури за подготовка на инфузија, проследено со ферментација во цилиндрични конусни резервоари.

Brewmaster-microbreweries-001

Повеќе за пиварниците БРЕВМАСТЕР ...


Технички опис - нанобранови

I. Слаб мелење

Слаб мелење се пренесува со електрични Млечен мелница MM-80 (Излез 80 kg слад на час) или прирачникот Млечен мелница MM-30 (излез 30 кг слад на час)

Bm-50Bm-200-01Bm-500-01

II. Brewhouse - производство на жешка каша

 • Brewmaster 50 (Не-изолирана бубрежна куќа за инфузија) - капацитет за производство: 50 литри жлезди на серија
 • Brewmaster 200 (Изолирана бубрежна куќа за инфузија) - капацитет за производство: 200 литри жлезди на серија
 • Brewmaster 500 (Изолирана бубрежна куќа за инфузија) - капацитет за производство: 500 литри жлезди на серија
 • Brewmaster 1000 (Изолирана бубрежна куќа за инфузија) - капацитет за производство: 1000 литри жлезди на серија

Нанокул-ладење-спирала-001III. Журка за ладење до температура на ферментација

 • Хорт за задржување на мраз директно во садот за пијалаци Или во резервоарот за ферментација со користење на преплавлив спирален разменувач на топлина - течноста за ладење е ладна вода од чешма (првата фаза на загревање со ладење), а потоа и мраз вода од ладилникот (втората фаза на ладењето)
 • Жолто ладење со ладилник со блок-вирт - течноста за ладење е ладна вода од чешма (првата фаза на ладењето) и потоа ледена вода од ладилникот за вода (втора фаза од ладењето)
 • Претходна ладење ладно ладење користејќи вода директно во ферментерот - само ферментациски резервоари опремени со вода за ладење

IV. Ферментациски резервоари - главна ферментација

Поедноставени неизолирани цилиндрични конусни ферментациски резервоари ... оладено со регулирање на собната температура - наједноставната технологија на неконтролирана ферментација на пиво во резервоарот без притисок опремен со приклучок за ферментација и вентил за одвод на чист продукт. Се препорачува за производство на пиво во мали количини без можност за прецизна контрола на температурата. Ниската цена технологија одговара со квалитетот на изработка и на внатрешната површина на заварени работи! Чистење и дезинфекција мора да се направи рачно.

 • Поедноставени цилиндрични конусни тенкови - цилиндрично-конусен резервоар со поедноставен дизајн ... ладен од дупликатор и вода кулер. Не-притисок (0.0 бар) или низок притисок (1.5 бар) верзија. Резервоари, исто така, може да се користи за ладење ладење пред процесот на ферментација. Верзијата на бар 1.5, исто така, може да се користи за созревање со низок притисок и флаширање на пиво во контејнери.
 • Ферментација и созревање со самостојно ладење на единицата MODULO - полноправен цилиндричен конусен резервоар со поедноставен дизајн со вграден независен ладилник за вода. Низок притисок (бар 0.0), низок притисок (1.5 бар) или верзија со висок притисок (3.0 бар). Резервоари, исто така, може да се користи за ладење ладење пред процесот на ферментација. 1.5 бар и верзии на 3.0 бар, исто така, може да се користат за созревање со низок притисок и флаширање на пиво во контејнери.
 • Класични цилиндрични конусни тенкови - целосно опремена CCT, самостојна, изолирана, опремена со сè што е потребно за контролирана ферментација, созревање, складирање и флаширање на пиво. Ладењето на сите CCTs е обезбедено од вообичаениот ладилник за вода-гликол. Можно е програмирање на температурни кривини за многу денови однапред.

V. Тенковите за созревање - созревање на пиво

 • Созревање директно во продажбата на пакувањето - препорачуваме ПЕТ-шишиња под притисок, петаин, кифли, 5-литарски пивски пиво ... Додека го користите ова најскапо решение, секогаш е неопходно да се стави пивскиот пакет во простории со ладење, ладилник или ладилник (препорачана температура на воздухот околу 1 ° C). Исто така е неопходно да се обезбеди континуирано олеснување на притисокот во контејнерите за да се избегне експлозија на контејнери, бидејќи производителот не ги наменува контејнерите за притисок освен за складирање и продажба на готово пиво. Затоа овој метод на созревање е погоден само за најмалите производни томови. Поради значителен ризик од повреда поради ризик од експлозија, дефинитивно не се препорачува.
 • Созревање во резервоари со прекумерно испуштање лади со воздух - резервоарите за ладен воздух под притисок (сертифицирани за притисок од 1.5 до бар 3.0) не се изолирани без дупликатори за циркулација на течноста за ладење. Тие се дизајнирани да бидат ставени во ладна просторија или во фрижидер со температури на воздухот околу 1 ° C. Опремата на садовите под притисок (лагер резервоари) овозможува одржување на точно поставениот притисок во резервоарите и континуирано одводнување на вишокот на количина на произведени CO2 - со тоа се избегнува Опасност од експлозија на тенкови. Со оглед на тоа што сите резервоари обично се сместени во една просторија со константна температура, не е можно да се контролира температурата во секој резервоар одделно, ниту, пак, е можно да се користат овие резервоари за фаза на ферментација на вар.

Созревање во резервоарите со прекумерен притисок ладен со вода (гликол) - резервоари за надтисок (сертифицирани за притисок од 1.2 до бар 3.0) се неизолирани (SLP верзија) или изолирани (CLASSIC верзија) опремени со канали за ладење (дупликатори). Тие се наменети да се стават во ненаместена просторија (не изолирани резервоари се препорачуваат за изолирана просторија). Секој резервоар поединечно се лади со средство за ладење кое циркулира помеѓу шуплината на резервоарот за дуплирање и во ладилникот за вода.

Водата (до температурата 2 ° C) или мешавина од вода и прехранбен гликол (до -4 ° C) се користи како течноста за ладење. Опремата на садовите под притисок (лагер резервоари) овозможува одржување на точно поставениот притисок во резервоарите и континуирано одводнување на вишокот на количество на произведени CO2 со што се избегнува опасноста од експлозија на резервоарот. Секој резервоар е опремен со сопствен систем за мерење и контрола на температурата и затоа е можно да се контролира температурата во секој резервоар посебно. Ако резервоарите се опремени со конусен долен дел (цилиндрични конусни резервоари), тогаш е можно да се користат истите резервоари за ферментација, како и за созревање на пивото. Овие верзии на созревање резервоари лади со вода (гликол) се погодни за нано-пиварници:

VI. Подготовка на пиво за продажба

Предвидените количини на производство во нано-пиварниците се толку мали што полнењето на пивото во продажните пакети се врши главно рачно. Затоа, како дел од опремата за нано-пиварници, препорачуваме следниве опции:

VII. Ладење на садови за подготовка

Ладење на резервоари се врши на еден од следниве начини (врз основа на изборот на технологии за ферментација и созревање):

 • воздушно ладење - при изборот на наједноставните резервоари со едно јакна треба да се стават во изолирана просторија опремена со Единица за ладење на воздухот. Се препорачува температурата во просторијата што содржи резервоари за созревање да биде од 1 до 2 ° C (пониската температура може да предизвика замрзнување на подот и на технологијата). Евентуално решение е индустриски ладење кутија сместени во неизолирана просторија.
 • Ладење со еден ладилник за вода - сите резервоари се ладат со еден заеднички ладилник, од кој течноста за ладење (вода или вода со гликол) се дистрибуира со помош на цевки или црева на поединечни резервоари. Секој резервоар има една или повеќе ладилни зони и температурата во секоја зона индивидуално се мери и контролира од системот за контрола на температурата. Предноста е ниската потрошувачка на енергија. За целите на нано-пиварницата ние ги користиме главно Компактен ладилник за вода Која инсталација е податлив од самите клиенти. Доколку е потребно, можно е да се користи Сплит вода кулер Со посебен надворешен и внатрешен дел (за таква инсталација е потребна услуга на специјализирана компанија).
 • Ладење со сет на компактни разладничи на вода - секој резервоар се лади со посебен компактен ладилник за вода. Типично решение за Ферментација и созревање единици Modulo. Предноста е лесна инсталација на резервоарите без поврзување со цевките за ладење (може да се контролираат од самите клиенти) и заменливост на ладилниците - во случај на дефект на еден ладилник, сите други резервоари се уште работат.

VIII. Препорачана опрема

 • Комплет алатки за подготовка - хидрометар, лопата за лосис, сет на алатки за лесно чистење на поројницата, резервоари и црева, слатка барел, дрвена каша
 • Мобилна пумпа - корисно средство за пумпање на пиво од пиво и едноставно санирање на резервоари
 • CIP станица - мобилна единица за лесно перење и дезинфекција на резервоари, цевки и црева

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени