BREWORX BREWERIES: ресторанот и пабовите занаетчиски пиварници

Класичните пиварници за класични пабни пијалаци BREWORX направени во Чешка, вградените цврсти предмети се докажана опрема за производство, што овозможува производство на сите познати светски пива со инфузија или метод на лушпа. Лесно да стане популарен центар на вашиот ресторан и да им даде на гостите исклучително искуство за пиење пиво право во местото на производство на подготовка.

Микропроизводство пиво

Чешка микро пиварници ПивоBREWORX - ресторан микро пиварници

Пиварници BREWORX, произведени од чешката компанија Чешка пиварница систем sro, се направени со сите современи методи и челик со врвен квалитет за прехранбената индустрија исклучиво од европско потекло. Тоа овозможува производство на Традиционален чешки тип на пиво, Но, исто така, Сите други видови на светски пива Направени со лушпа или метод на инфузија. Дизајнот овозможува производство на Дното и горните ферментирани пива На современ начин на ферментација и созревање во а Затворениот притисок Цилиндрични конусни тенкови или во Отворени ферментациски бочви и Созревање (лагер) тенкови.

Типични апликации се minibreweries вградени во ресторан згради, куќи за гости, хотели, како и индивидуални згради чии сопственици се заинтересирани за мала пиварница.

Со избирање на соодветна комбинација на суровини и производствени процеси, можно е да се произведуваат светло, полутемни, темни, пченични пива типови како витко, пиво, бледо пиво, бело пиво и многу други пива од страна на чешки и странски рецепти.

Општ опис на микробранови BREWORX

Пиварници - опис на сите видови


Видови микро пивари BREWORX:

Чешки микро пиварници BREWORX CLASSICI. BREWORX CLASSIC

Microbreweries-breworx-classic-500Основен тип на паб пиварница BREWORX, Која е наменета за најширок спектар на клиенти. Изградба, технолошки дизајн и едноставна работа на браварска куќа BREWORX CLASSIC Ги задоволуваат најсложените барања на искусни и почетници за brewmasters. Дополнителната опрема за BREWORX CLASSIC овозможува да го конфигурирате целосниот квалитет
пиварница со најниска можна цена, погодна за мал ресторан, но исто така и за мала или средна пиварница фокусирана на дистрибуција. Минибар BREWORX CLASSIC, купени со минимална конфигурација, може да се прошири и на други резервоари, филтрирање, машини за полнење на машини / машини за полнење на шишиња, промотивни станици, генератор на азот, CIP, кондензатор за обновување на топлина и други додатоци во секое време подоцна. Можноста и производствениот капацитет на микро пиварницата може да се зголеми со успешно развиен бизнис.


Пивара Бруоркс МодулоII.- BREWORX MODULO

Microbreweries-breworx-modulo-250Специјални серии на Модуларен микропроизвод BREWORX, Следејќи на прво место барања за изградба едноставност и лесно проширување на ресторан microbrewery. Микробранови МОДУЛО се дизајнирани како а Градежен комплет Кој купувачот се купува себеси и собранијата во просторот назначени за работа на пиварницата. Концептот елиминира голем број на финансиски, организациски и одземаат многу време чекори кои ги прават микробранови на класичен концепт недостапни за повеќето ресторани оператори. Пред сè, нема потреба од проектирање, изградба и професионална монтажа.

Кога ќе го инсталирате и составувате пиварницата Modulo, не е неопходно да се уриваат ѕидовите, да се вежба преку ѕидање и сл., Микропроизводството останува лесно да се демонтира и да се премести. Исто така има позитивно влијание врз можноста за финансирање на инвестиции преку лизинг или финансирање на кредити, бидејќи технологијата на микропроизводството не бара никакви промени во изградбата на зградата и затоа може да се користи како залог.
Варијанта со браварска куќа Modulo Classic Овозможува да се произведува пиво од традиционални состојки, имено зрнестиот слад, водата, хмељот и пивскиот квасец. Варијанта со браварска куќа Modulo Lite-ME Е наменета за поедноставно производство на пиво од концентрати. Microbreweries Breworx MODULO се погодни за двата пивара, како и за професионалните пивоварни оператори.

Микропроизводство Бруоркс МОДУЛО Во основна целосно функционална конфигурација вклучува само a Brewhouse, Ферментација и созревање единици, Единица за Ладење на кантата, На Млечна мелница, На Санитарна пумпа и воздушниот компресор. Тоа може да се прошири со дополнителни ферментациски единици, како и Други функционални модули, Како што се CIP, станица за размножување на квасец, филтри, преносни резервоари, подлошки и полнила со бочви и шишиња итн. Значајна предност е взаемно копирање на единиците за ладење кога работата на пиварницата не треба да престане поради дефект Систем за ладење.


Микро пивари Breworx Lite

III. - BREWORX LITE

Поедноставена браварска куќа, Овозможува да се пијат сите видови пиво од Пиво концентрати.

Концентрати за пиво се во основа прехранбени производи за полесна подготовка на пивска каша, чии заеднички карактеристики се лесна замрзнување, едноставна и брза подготовка на кантарион поради пропуштање на бараните фази на процесот на готвење, барања за ниска енергија, висока стабилност на квалитетот на финалниот производ. Сите без забележлива разлика во сензорните својства на произведеното пиво во споредба со традиционалните методи на подготвување на суровина од традиционалните суровини. Со овие карактеристики, операторот на "концентрира" minibervery добива многу други бенефиции.

Minibreweries BREWORX LITE се произведуваат во два вида:

III.A - BREWORX LITE ME

Микропроизводиште со поедноставена пиварница, способна да пие пиво од концентриран концентрат или екстра од слад. Оваа мешавина не може да пие пиво од традиционални материјали како слад, хмељ и вода. Дизајнот на brewhouse BREWORX LITE ME е речиси идентичен со дизајнот на brewhouse BREWORX CLASSIC - микробрановикот е погоден за индустриски и внатрешни локации.

III.B - BREWORX LITE ECO

Мали пиварници на поедноставена конструкција со индустриски дизајн на машината за заварнување со житарки BREWORX LITE-ECO. Овие пивари се погодни само за правење пиво од екстракт од слад и концентриран концентрат, а не од слад. Неколку типови на ферментација и созревање резервоари, рачна или автоматска контрола на подготовка, ферментација и климатизација процес на производство на пиво.


Микро пиварница Бруоркс КомпактенIV. - BREWORX COMPACT

Microbreweries-breworx-tritank-001Тоа е идеално решение за сопствениците на микро пиварница кои имаат доволно отворен простор. Компактен дизајн Содржи сервисна платформа, каша, лаутер тунел, вир, резервоар за топла вода и резервоар за ладна вода и, се разбира, лабораторискиот мијалник со ладилник со мостра, пумпа, чинија за подножје и ладна вода, светилка за аерација и цевководни цевки. Со лесното сервисирање на сите садови од една платформа, магационер ја има технологијата која постојано е под контрола, без потреба од чести движења во пиварницата. Малото растојание помеѓу садовите за подготовка и поддршка помага да се минимизира избегнатата топлина и ефикасно закрепнување. Дизајн BREWORX COMPACT овозможува производство на сите познати видови пиво според чешки и странски рецепти, од традиционални суровини (слад, хмељ, вода и квасец), инфузија и лушпа.


Зошто да одберете само микро пиварница BREWORX?

Главните предности на нашата паб микро пиварница BREWORX:

  • Максимална ефикасност на производството - ниските трошоци за производство дозволуваат да продаваат пиво за пониска цена со поголема профитабилност
  • Заштеда на простор - нашите minibreweries може да се интегрира во ограничен простор на постоечките објекти
  • Ниска работна интензивна - голем дел од производството може да го контролира автоматскиот систем, но, исто така, нудиме поевтино рачно управувано minibrewery
  • Лесен за користење - пиварницата е дизајнирана од квалификувани инженери според потребите и искуствата на професионалните пиварници
  • Долг живот - сите делови што доаѓаат во контакт со храна се направени од високо квалитетен нерѓосувачки челик за прехранбена индустрија исклучиво од европско потекло
  • Квалитет - сите наши minibevers се произведени до строги процедури, вообичаени за фармацевтска опрема
  • Ниски трошоци за - цените на основните модели се достапни и за клиенти кои имаат мали почетни средства
Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени