1st решение: Прилагодлив вентил за одвод на чист производ за CCT

1-st решение - BREWORX VARIO CCT

Cct-001BREWORX-VARIO-CCT-шема

Прилагодлив систем за одвод на чист производ за лесно раздвојување на квасецот од производот (пиво, јаболковина, вино ...) во ферментациски цилиндрични конусни резервоари без губење на остатоци од производот. Нашиот систем овозможува прецизно подесување на висината на излезната цевка веднаш над вистинското ниво на квасец во резервоарот.

Прилагодлив-cct-recking-valve-scheme-шемаПрилагодлив-cct-recking-valve-04Прилагодлив-cct-recking-valve-01

Нема повеќе губење на производ - нема неупотребливи остатоци во резервоарите!

 • Ова монтирање е наменето за употреба со резервоарите за притисок:
  • CCT - Цилиндрично-конусни ферментатори
  • МЛТ - резервоари за подмачкување
 • АРВ фитинг е опремен со ротирачка рака (од DN 25 до DN 80), стаклено стакло, заптивка за притисок, рачка за ракување и вентил за одвод (од DN 25 до DN 80).
 • Лесна инсталација на секој тип резервоарот за притисок.

Вашата цена:

 • SQ варијации на ферментатори - доплата € 650
 • HQ варијации на ферментатори - вклучени во цената

Сертификати ПЕД-АСМЕ-ГУМ-ГОСТ

Ценовник и технички опис на типизирани CCT-C Цилиндрични конусни резервоари Класичен:

 • CCT-30000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 30000 / 35490L

  цена: 58 872 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 30000 литри и вкупен волумен 35490 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-650C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 650 / 780L

  цена: 9 004 €

  Цилиндрично-конусен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 650 литри и вкупен волумен 780 литри е дизајниран за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, пенливо вино и други слични алкохолни пијалоци. Ние го произведуваме резервоарот

 • CCT-24000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 24000 / 25991L

  цена: 55 393 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 24000 литри и вкупен волумен 25991 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-800C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 800 / 1011L

  цена: 10 477 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 800 литри и вкупен волумен 1011 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-9000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 9000 / 10493L

  цена: 24 010 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 9000 литри и вкупен волумен 10493 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-20000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 20000 / 22190L

  цена: 39 272 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 20000 литри и вкупен волумен 22190 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN

 • CCT-18000C Цилиндрично-конусен резервоар за ферментација CLASSIC, изолиран, 18000 / 20289L

  цена: 36 962 €

  Цилиндрично коничен ферментациски резервоар (CCT, CCF, цилиндрично-конусен ферментер) со употреблив волумен на резервоарот 18000 литри и вкупен волумен 20283 литри, за ферментација и созревање на пиво, јаболковина, вино и други пијалаци, во неколку варијации, изработени од нерѓосувачки Храна од челик DIN


... други варијации на CCT Profi-Classic

Спецификација и опремаHQ класаSQ класаLQ класа
Производство на чешки мини пиварнициВисок квалитетстандарди за квалитетНизок квалитет (N / A)
Производството на натпреварувачи (вообичаена реалност)реткоопцијастандард
Производители на главни приклучоциЕвропаЕвропаАзија
*** Внатрешна површина - грубостRa <0.8 μmRa = 0.8 μmRa> 0.8 μm
*** Внатрешна површина - сјајСјајниПолу-сјајниМат
Надворешна површина - обединет дизајнДабрбр
Поврзувања на надворешни плочиПоздравениПоздравениRiveted
СТП изолација> 50 mm> 40 mm<40 мм
Дебелина на внатрешните плочи> 3 mm> 3 mm<3 мм
Дебелина на надворешните плочи> 1,5 mm> 1,5 mm<1,5 мм
* Пенетрација тестДаДабр
Дизајн квалитет100%100%Неодреден
Квалитет на функцијата100%100%Неодреден
* Прекинувач за притисок - прилагодлив опсег0 - 3 бар0 - 3 бар0 - 2 бар
* Прекинувач за притисок - со скала за прилагодувањеДаДоплатабр
Индикатор за нивото - погоден за употребаДаДабр
Индикатор за ниво - со скалаДаДоплатабр
Вентилатор за акумулација со вакуум-притисокДаДаДа
** Независен сигурносен вентил3.3 бар3.3 барбр
Ротари туш - млазница под притисокДаДаДоплата
Складирање вентил над квасецДаДаДа
Рачка за вентилација со прилагодлива височина на вшмукувањеДаДоплатабр
Складирање вентил со согон стаклоДаДоплатабр
Кран за одвод на квасецДаДаДа
Вентил за земање примероци - отстранливДаДабр
* Шах за надпритисок (горен или страничен)ДаДаДа
Ладење површина на дупликатори> 60%> 60%<60%
* МанометарДаДаДа
Термоспој за секоја ладилна зонаДаДаДа
* PED 2014 / 68 / ЕУ сертификатДа - секогашДа - секогашретко
* ASME / GUM / GOST сертификатОпционалноОпционалноретко
Гаранција36 месеци24 месеци12 месеци

Легенда: ѕвездички: * = само за резервоари за овес ** = само за волумени повеќе од 1000L *** = само за волумени повеќе од 300L

Pdf-download-document... Кликнете за преземање на оваа понуда во PDF документ за печатење.


Чешка пиварница

Видете исто така: Некои од нашите добри чешки решенија за мали пиварници:

1-st решение - BREWORX VARIO CCT

2-nd решение - BREWORX DECOCTION

3-решение - BREWORX MOBILE CIP

4-тиот раствор - BREWORX KEG WASHFILL

5-ти решение - комплет BREWORX MODULO

6-тиот раствор - BREWORX BEERCIDERLINE

7-тиот раствор - BREWORX FUIC

8-тиот раствор - CCTM MULTITANKS

9-тиот раствор - HOP EXTRACTOR

10-тиот раствор - CFS SETS

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени