3rd решение: Мобилен CIP чистење и санитација единица

3-решение - BREWORX MOBILE CIP

Станицата CIP е многу неопходна опрема во секоја пиварница. Неговата функција е совршено чистење, дезинфицирање и дезинфекција на сите садови и цевки. Без редовна грижа за чистотата на целата опрема пиварницата не е можно да произведува квалитетни пијалоци.

Нудиме многу оперативно решение за чистење и дезинфекција на вашата пиварница:

Мобиле CIP станица на Бруоркс

Бруоркс Мобилен ЦИП станицаНеговата функција се заснова на циркулација на алкален или киселински раствор преку санитарниот туш, прскајќи го на ѕидовите на садот и во неговиот простор.

Тој е опремен и со проток со дигитална регулација на температури кои се движат од 0 ° C до 80 ° C.

Станицата CIP се состои од два главни резервоарот за алкален и киселински раствор и еден сад за неутрализирање на користени раствори.

Циркулацијата на растворите за санација е обезбедена од интегрирана центрифугална пумпа и систем на приклучни црева.

Главната предност на нашата CIP станица е нејзината мобилност. Можете лесно да го поместите помеѓу тенкови околу пиварницата.

Опремата CIP 50 е инсталирана во цврста рамка со можност за заклучување на патните тркала.

Материјал е од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304).

Многу лесен процес на чистење и санитација

Изградбата на CIP станицата овозможува чистење и санитација на сите цевки и садови за цевки во десет чекори:
Дијаграм за пиво Brewx CIP

  1. Полнење на топла вода во исчистениот резервоар
  2. Циклус на топло чистење - циркулација на топла вода од резервоарот преку комора за греење (загревање на вода) и назад до резервоарот со помош на пумпата. Водата се влева во канализација или се складира во резервоарот за топла вода после крајот на овој циклус.
  3. Предгревање на алкален раствор во резервоарот бр. 5
  4. Алкален санитарен циклус - топол алкален раствор циркулира неколку минути низ резервоарот, пумпата, грејната комора и спрејбалот. Таа е складирана во резервоарот бр.5 по овој циклус.
  5. Предгревање на киселиот раствор во резервоарот бр. 4
  6. Киселински санитарен циклус - растворот на топла киселина циркулира неколку минути низ резервоарот, пумпата, грејната комора и спрејбалот. Таа е складирана во резервоарот бр.4 по овој циклус.
  7. Полнење на ладна вода за пиење во исчистениот резервоар
  8. Циклус на ладно чистење - циркулација на ладна вода за пиење од резервоарот преку грејна комора (греење на водата) и назад до резервоарот со помош на пумпата. По завршувањето на овој циклус водата се влева во канализација.
  9. Циклус на стерилизација - целиот резервоар и цевки што можете да ги стерилизирате со користење на топла пареа од генераторот на пареа (не е вклучен во станицата CIP - ние нудиме генератор на пареа како посебен уред).
  10. Циклус на неутрализација - ако киселините и алкалните раствори се веќе многу валкани тогаш можете да ги истурите двата раствора во садот за неутрализација - кога добиениот раствор е хемиски неутрален, потоа се истура во канализација.

Ние нудиме овие типови CIP станици за мали пиварници:

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени