7th раствор: единица FUIC компактна ферментација

7th иновација: FUIC - компактна единица за претпроизводни примероци на нови пијалоци

... но исто така и веродостојна алтернатива на конвенционалните цилиндрични конусни тенкови со ферментација и созревање

BREWORX FUIC (Ферментациска единица со независен ладилник) Е компактна единица развиена првенствено за да ги задоволи барањата на малите пиварници кои треба да ги тестираат рецептите за нови пива. Цилиндрично-конусни резервоари се комплетно опремени и заедно со софистициран систем за ладење е FUIC идеален за замена на класичните самостојните CCT и резервоари за складирање. Продолжувањето на пиварницата и со тоа зголемување на производствениот капацитет на пиварницата е брзо и лесно со единиците FUIC.

 • Експериментирајте со производство на нови видови на пијалаци со разумни трошоци и мал ризик.

 • Лесно и веднаш да го зголемите производствениот капацитет на пиварницата ... без дополнителни трошоци.

BWX-FUIC-CHP1C-2x150CCT-1000x800

Пуштањето во работа на секоја FUIC единица е брзо, без градежни и монтажни работи, без градење или проширување на постоечки систем за ладење.

FUIC е изграден како едноставна машина - Plug & Brew опрема.


Која е FUIC единица погодна за?

I. Лабораториска подготовка на примероци - тестирање на нови видови пиво

Водење на пиварница или микропроизводство и сакате да го проширите вашето портфолио на пијалаци со нови видови пиво? Можеби се двоумете ако не е ризично да го наполните целиот резервоар за ферментација со нов тип на пиво. Секогаш постои ризик дека новото пиво нема да биде перфектно за прв пат или едноставно ќе потрае подолго време за да ги пронајде клиентите.

Секој производител на вино се обидува нови сорти на вино најпрво во мали примероци. Рационалната пивара исто така не треба да пие 4,000 литри на нов вид пиво, без претходно да го разгледа својот вкус и интерес на клиентите.

Само за оваа намена, примерок тестирање на нови видови на пијалоци, ние првенствено го развивме овој уред - FUIC - компактна единица за ферментација со независен систем за ладење.

II. Брзо и лесно проширување на производствениот капацитет на пиварницата без дополнителни инвестиции

Ако планирате да го зголемите постојниот капацитет на малата пиварница, тогаш FUIC е многу практична алтернатива на стандардната процедура за проширување на производствениот капацитет. Додавање на повеќе стандардни контејнери за ферментација и созревање (на пример Цилиндрични конусни ферментатори, Отворени ферментациски бочви, Цилиндрични ферментациски резервоари, Созревање тенкови) Бараат дополнителни инвестиции:

 • Проектна работа
 • Подготовка за изградба
 • Зголемување на капацитетот на системот за ладење
 • Инсталација работа
 • Електрична работа
 • Работа за ладење
 • Дополнителен материјал и труд

Проширувањето на капацитетот на пиварницата со користење на FUIC единици е неспоредливо полесно во споредба со конвенционалниот пристап. Ние испорачуваме FUIC единица, корисникот го зема на тркала на бараната локација, го приклучува кабелот за напојување во стандарден штекер (во зависност од моделот 230V или 400V) и веднаш може да користи резервоари - и за ферментација и за созревање на пијалаци.


Проверете го видеото FUIC (FUIC-CHP1C-2x150CCT):


Што се состои од единицата FUIC?

Ssp-fuicfr-2c250FUIC единица за ферментација и созревање Од алкохолни пијалоци се состои од следниве основни делови:

 • 1 или 2 парчиња (или опционално 3 или 4 парчиња) целосно опремени изолирани цилиндрични конусни резервоари ладени со течност (вода, гликол во дупликатори, опремени со сите фитинзи и вентили неопходни за главната ферментација и созревање - вентил за активирање, вентил за земање примероци, цевка за ротирачки распрскувачи, вентили за полнење и одвод на пиво и квасец.) CCTs се опремени со една или две независни ладилни зони - врз основа на големината на резервоарите и барањата на клиентот.
 • Компактен ладилник за вода со соодветни перформанси (за тенкови со поголеми количини користиме повеќе ладилници). Водата (до 1 ° C) или гликол (до -4 ° C) се користи како средство за ладење. Кулерот е опремен со електронска контрола и пумпа која се исклучува кога ниту еден резервоар во моментов не бара ладење. Кулерот исто така е опремен со складирање со мраз вода (или гликол). Ако течноста за ладење се олади до потребната температура, компресорот за течноста за ладење се исклучува автоматски. Така кујлер не работи перманентно, но само кога тоа е потребно.
 • Дигитални термостати за прецизно мерење и контрола на температурата независно во секоја ладење зона на CCTs ја прикажува тековната и потребната температура. На посебно барање на купувачи, ние ја опремуваме FUIC единицата со програмабилен електронски систем со температурен распоред до 100 дена
 • Поддржувачка рамка со транспорт на тркала (опционално испорачана со завртки наместо тркала) со прилагодлива висина. На рамката се прикачени CCT (ите), кулер (и) и жици. Практичниот капак од нерѓосувачки челик го заштитува врвот на компактниот ладилник од капе вода додека овозможува лесно полнење на средството за ладење.


Променлива распоред на FUIC единици

Во нашите микробранови BREWORX MODULO користиме едноставно модуларно решение за процесот на ферментација и созревање - FUIC единици. FUIC единиците може да се организираат на различни начини според потребите на одредена пиварница. Еве неколку примери за планирање:

Варијанти на ферментација единици Бруоркс Модуло

FUIC-CHP1C-1xCCT - единица за ферментација и созревање - кулер + цилиндрично-конусен резервоар 1

BWX-FUIC-CHP1C-1x600CCT-650x900

FUIC-CHP1C-2xCCT - Ферментација и созревање единица - кулер + 2 цилиндрични конусни резервоари

BWX-FUIC-CHP1C-2x150CCT-1000x800

FUIC-CHP1C-3xCCT - Ферментација и созревање единица - кулер + 3 цилиндрични конусни резервоари

BWX-FUIC-CHP1C-3x150CCT-1000x580

FUIC-CHP1C-3xCCT - Ферментација и созревање единица - кулер + 4 цилиндрични конусни резервоари

BWX-FUIC-CHP1C-4x150CCT-1000x450


Пример за интеграција на единиците FUIC во пиварницата и на јадрата MODULO:

I. Микробранови BREWORX MODULO

... се дизајнирани како збир на блокови; Пиварницата се состои од компактни независни блокови кои се меѓусебно поврзани со цревата.

Шема на микробранови Пиво Морду Класик PMC-DMC - основно собрание

II: Јаболкови линии CIDERLINE MODULO

Употреба на единиците FUIC во производството на јаболка:

CiderLine Modulo - шема на основен сет


Вашето барањеЦеновник на FUIC ферментацијата - единици за созревање Modulo


Чешка пиварница

Видете исто така: Некои од нашите добри чешки решенија за мали пиварници:

1-st решение - BREWORX VARIO CCT

2-nd решение - BREWORX DECOCTION

3-решение - BREWORX MOBILE CIP

4-тиот раствор - BREWORX KEG WASHFILL

5-ти решение - комплет BREWORX MODULO

6-тиот раствор - BREWORX BEERCIDERLINE

7-тиот раствор - BREWORX FUIC

8-тиот раствор - CCTM MULTITANKS

9-тиот раствор - HOP EXTRACTOR

10-тиот раствор - CFS SETS

Czech Brewery System s.r.o. - Производство на пиварници, мала занаетчиска пиварница, микро пиварници, ферментациски резервоари и сите професионални опрема за производство на пиво. Технологии за производство на овошни алкохолни пијалоци - cider. Европски квалитетни материјали, Чешка работи со гаранција.

Newsletter Зачленете се

Регистрирајте се за претплата на нашите деловни вести и технички информации за нашите производи и услуги.

keyboard_arrow_up
КБС - Навигација
Икона на десното мени