DHE | Hops extractor - pajisje për aromatizimin e birrës duke përdorur një metodë dry hopping

Çfarë është dry hopping ?

Dry hopping është një operacion special me birrë të ftohtë - ngopja e birrës nga thelbi i HOPS-it i cili shpesh përdoret në Mbretërinë e Bashkuar, Skandinave, Amerikës Veriore ose Australiane. Kopja i shtohet birrës së fundit të ftohtë në rezervuarin e birrës përpara shisheve ose direkt gjatë procesit të përgjimit të birrës. Fillimisht, kjo metodë e trajtimit të birrës ishte përdorur në kohërat historike kur ishte e nevojshme të transportohej birrë e freskët në anije përtej oqeanit në koloni të largëta. Birra e ngopur me hops të hidhur ishte shumë rezistent ndaj plakjes edhe në zonat e nxehta të ekuatorit. Birra e trajtuar në këtë mënyrë mbeti e freskët për një kohë të gjatë edhe në rrugë të gjata jashtë shtetit, ku metodat moderne për të siguruar stabilitetin biologjik të pijeve siç është filtrimi i birrës ose pasterizimi i birrës nuk ishin të disponueshme.
Llojet e veçanta të birrës me hidhërim të lartë dhe aromë të fortë të HOPS, siç është birra IPA, prodhohen ende duke përdorur këtë metodë tradicionale.

Hopgun-60-600x600

Karakteri unik i birrës arrihet me përzgjedhjen ose kombinimin e më shumë varieteteve të hop dhe dozimin e hopsit në birrë. Dry hopping është përdorur nga shumë birrari artizanale në mbarë botën. Për shembull birrë artizanale me salcë me këtë metodë merr pjesë 6% në prodhimin e birrës në SHBA.

Shuma relativisht e vogël e HOPS (rreth 3050 g / hl) mund të intensifikojë këndshëm aromën hop në birrë. Princi i dry hopping është nxjerrja e ngadaltë e HOPS në birrë të ftohtë. Qëllimi i këtij operacioni është nxjerrja e aromës maksimale të mundshme të HOPS në birrë. Sa më e lartë të jetë përqindja e alkoolit e birrës, aq më efektive është nxjerrja e hirit jo vetëm e substancave aromatike, por edhe e hidhur.

Nxjerrja e hops në birrë ndikohet gjithashtu nga sasia e dioksidit të karbonit dhe përbërësve të tjerë në birrë. Kërkesë e rëndësishme është kryesisht nxjerrja e linalool në birrë - është përbërësi kryesor i aromës së hopit. Më shpesh fishekët e hopit përdoren për aftësinë e tyre shumë të mirë për nxjerrje. Peletat e hopit krijojnë një zonë të madhe kontakti për t’u nxjerrë me lehtësi një aromë hopi në birrë. Cold hopping kryhet zakonisht në një fazë "të ftohtë" të prodhimit të birrës - në tanke ose fuçi, zakonisht pas përfundimit të procesit të fermentimit dhe pjekurisë së birrës në bodrumin e lager.

Për aromën përfundimtare është e rëndësishme se sa kohë hops të mbetet në birrë. Koha optimale e nxjerrjes varet nga receta individuale për llojin e zgjedhur të birrës.

Hop extractor - pajisjet speciale për dry hopping e birrës

Ne ofrojmë objektin Hop extractor , e cila është një pajisje e përdorur zakonisht për nxjerrjen e HOPS në birrë të ftohtë të finalizuar në shumë breweries.

Pse të përdorni Hop extractor për prodhimin e birrës tradicionale si India Pale Ale ?

 • Theksim hop aromë në birrë përfunduar
 • Shpërndarje e ndjeshme dhe e kujdesshme e fishekëve hop (lloji 45 dhe 90) në birrë të ftohtë
 • Nxjerrja optimale dhe rritja e përqindjes së vajrave esenciale në birrën e përfunduar
 • Periudha fikse e ekstraktit të hopit (koha e kontaktit me birrën)
 • Ajo funksionon pa ngrohje të birrës dhe pa nxitës - nuk ndikon në cilësinë e birrës
 • Ndarje e shkëlqyeshme e substancave të nxjerra nga HOPS - nuk shkakton probleme gjatë filtrimit

skema e tharjes së thatë 1 - DHE | <span class = "notranslate"> Nxjerrës i kafsheve </span> - pajisje për aromatizimin e birrës duke përdorur një metodë <span class = "notranslate"> prerje të thatë </span>


Oferta jonë e pajisjeve Hop extractor për dry hopping birrë:Zgjidhje e plote per cold hopping - nxjerrja e hops në birrë të ftohtë:

Ne gjithashtu ofrojmë komplete të pajisura plotësisht për Dry hopping / Cold hopping . Çdo çantë përmban një rezervuar për birrë dhe të gjitha pajisjet e tjera të nevojshme për përgatitjen e Pale Ale, birrës IPA etj.

 1. CHSBN - Përcakton hopsin e nxjerrjes në birrë me tanke birre të ftohur nga ajri

 2. CHSBI - Përcakton hopsin e nxjerrjes në birrë me tanke birre të ftohur me glikol

Komplet për ndalimin e ftohjes së thatë 02 - DHE | <span class = "notranslate"> Nxjerrës i kafsheve </span> - pajisje për aromatizimin e birrës duke përdorur një metodë <span class = "notranslate"> prerje të thatë </span>grup i thatë për ftohje 01 - DHE | <span class = "notranslate"> Nxjerrës i kafsheve </span> - pajisje për aromatizimin e birrës duke përdorur një metodë <span class = "notranslate"> prerje të thatë </span>


ftohje e vendosur për ftohje Skema 1000bn 01 - DHE | <span class = "notranslate"> Nxjerrës i kafsheve </span> - pajisje për aromatizimin e birrës duke përdorur një metodë <span class = "notranslate"> prerje të thatë </span>

 • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
 • info@czechbrewerysystem.com
 • + 420-735-176-071
 • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up