CSE | Sistemi i ftohjes Ftohja e tankeve dhe lagështirës

Ftohja e shisheve / qumështit

Ftohja për fabrikë birre Sistemi i ftohjes për breweriesSistemi i ftohjes i projektuar në mënyrë adekuate dhe të dizajnuar siç duhet është një mikrobiolikë një nga supozimet e prodhimit të birrës cilësore. Sistemi i ftohjes duhet të ndërtohet në mënyrë që të mund të prodhojë sasi të mjaftueshme të ftohtë dhe të mbajë temperaturat e kërkuara në të gjitha Tanke birre Në bodrumin e birrës. Përveç kësaj, ju duhet të zotëroni prodhimin e ujit akull për të ftohur wort. Njësitë kondensuese duhet të japin kapacitetin ftohës të kërkuar në të gjithë gamën e temperaturës në natyrë nga kushtet klimatike lokale. Kur llogaritet sistemi i ftohjes është e nevojshme të llogaritet me një rënie të performancës së ftohjes së njësive ftohëse gjatë temperaturave të larta të verës, si dhe mundësinë e formimit të akullit në temperaturat e dimrit ose luhatjet e temperaturës rreth zero.

Prandaj, llogaritja e procesit të ftohjes duhet të bëhet individualisht për çdo birrari të veçantë.

 

Ne përdorim katër sisteme ftohëse me microbreweries tonë:

 

  • Ftohja me ajrin e ftohtë  - përdoret për ftohjen hapësinore të një bodrumi lager me një lager dhe rezervuarë shërbimi dhe për ftohjen e kontejnerëve të magazinimit të mbushur me birrë, të destinuara për shpërndarje.
  • Ftohja me glycol akull - përdoret për të kopjuar ftohjen e enëve të izoluara me konstruksion me dy xhaketa në bodrumin e lager dhe enët kryesore të fermentimit. Me tutje
    Glikoli përdoret për ftohjen e barit në shkallën e dytë në fabrikë birre me një shkëmbyes me dy faza.
  • Ftohja me ujë akull - përdoret për ftohjen e mushtit në fabrikat e birrës me shkëmbyes nxehtësie me një fazë. Disa fabrika birre përdorin ujë akulli për ftohjen e kontejnerëve gjatë fermentimit primar.
  • Ftohja me ujë të ftohtë - hapi i parë i ftohjes së wort në fabrikat e birrës me një shkëmbyes nxehtësie me dy faza. Ky sistem i vetëm nuk kërkon pajisje aktive.

 

Në përgjithësi të gjitha këto metoda ftohje përfshijnë tre teknologjinë e ftohjes:

I. Ftohja e tankeve

Sistemi i kontrollit të temperaturës së rezervuarit të kabinetitpjekuria-të ndritshme-Beer-tank-horizontal-04CCT-001

ajër-ftohje-sistemet-001Ftohja e tankeve të birrës nga ajri

Njësitë e ftohjes së ajrit që ne përdorim në microbreweries tonë për ftohjen e hapësirës së lagarit me një fletë dhe serbatorë të shërbimit, dhe ftohjen e kontejnerëve të mbushur me
Birrë, të destinuara për shpërndarje.

 

 

Ftohja e tankeve të birrës me lëngftohja-system-280x143

Njësia e ftohjes së glikolit përdoret në microbreweries tonë për ftohjen e dyfishuesve të enëve të izoluara me ndërtime me dy xhaketa në bodrumin e lagerit dhe enët kryesore të fermentimit. Për më tepër, glikol përdoret për të ftohur wort në fazën e dytë në breweries me një exchanger pjatë 2-fazë. Sistemi i ftohjes së lëngjeve përmban: a Rafte e ftohësit.

 

 

 

II. Ftohja e mbeturinave

Wort-ftohës-aerator-005

ftohtë-Wort-system-280x143Ftohja e ujërave të nxehta nga lëngu

Ekziston edhe sistemi i ftohjes së wort në fabrikën e birrës. Kjo përfshin një pajisje të sistemit që siguron ftohje të nxehtë në temperaturën e dëshiruar të fermentimit. Temperatura e fermentimit varet nga lloji i birrës. Ne ofrojmë ftohës shumë kompatibël të përdorshëm të dyshemesë që përfshijnë gjithashtu qiri ajrosës dhe katër termometra për kontroll të saktë të temperaturës së leshtit. Uji i ftohtë dhe glikoli zakonisht përdoren për mbledhjen e mushtit.


 >> Kthehu tek pajisjet mbështetëse për fabrikat e birrës <

  • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
  • info@czechbrewerysystem.com
  • + 420-735-176-071
  • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up