Pajisjet e filtrimit

Filtër CrossFlow për filtrimin e birrësFILTRIMI I Birrës - përgatitje e birrës për shpërndarje te klientët

Kur është e nevojshme për të filtruar birrën në një birrari të vogël?

Birra e pa filtruar është një produkt specifik i birrrave të vogla…

Prodhimi dhe shitja e birrës së gjallë dhe të pafiltruar është produkti kryesor që dallon prodhimin e mikrobuke nga breweritë e mëdha. Prandaj, në microbreweries duhet të preferohet gjithmonë oferta e birrës pa filtrim apo pasterizim. Plotësia e birrës pa filtër dhe pronave të saj të shfaqura, një përmbajtje të lartë të substancave të dobishme për trupin e njeriut, lagështi e butë e maja e gjallë, pamja në teknologjinë e mahnitshme të birrës, fontet e birrës së birrës direkt të lidhur me tanke, erëza e malit dhe hops , Me të cilin një restorant birre zakonisht është i ngopur, këto janë pasuritë kryesore të të cilave një restorant i birrës i bën thirrje klientëve.

… Por nuk është i përshtatshëm për shpërndarje te klientët e jashtëm

Shpërndarja e birrës

Sidoqoftë, nëse një pjesë e prodhimit të një mikrobrukture ose e tërë sfera e produkteve është projektuar edhe për klientët e tjerë ose për shitje në shishe, kafshë shtëpiake dhe fuçi barishte, birra e pa filtruar është për këtë qëllim mjaft e papërshtatshme. Birra e mbushur me maja të gjallë është shumë e ndjeshme ndaj ndryshimit të temperaturës dhe shpërndarjes së saj jashtë birrës, gjatë së cilës zakonisht nuk është e mundur të sigurohet një mjedis me një temperaturë konstante midis 2-5 ° C, çon në ndryshime të shpejta në karakteristikat shqisore të origjinalit produkt. Gjithashtu kërkesa shtesë për kujdesin e birrës së filtruar janë për operatorët e restoranteve të zakonshëm shumë të ndryshëm nga praktika stereotipe dhe nuk është e thjeshtë të imponohet klienti që t'i përmbahet atyre.

Nëse, për shembull, pronari i restorantit të largët ishte i interesuar në marrjen e një sërë
birra të filtruara nga mikrobukeria, atëherë ai do të duhej të investonte shumë në sigurimin e bodrumit të izoluar dhe të ftohur në mënyrë aktive dhe do të duhej të furnizonte këtë bodrum me një makinë me një hapësirë ​​të ftohur. Birra e dorëzuar tek blerësit duhet të qetësohet para se të lidheni me çezmat, dmth. Qëndroni për disa orë, në mënyrë që maja e ngrirë mund të vendoset në pjesën e poshtme të enës. Trajtimi i mëtejshëm me kontejnerë duhet të jetë shumë i butë për të shmangur uljen e birrës, për shembull, duke e rrotulluar birrën në çezmën. Konsumatori duhet të jetë i vetëdijshëm për kufirin e konsumit të shkurtër të birrës pa filtër duke marrë fuçi nga stoku duke përdorur metodën FIFO, birra me skadimin e tejkaluar nuk duhet t'u ofrohet konsumatorëve, por hidhni poshtë.

Si rezultat, operatori i birrarisë, që ofron birrë pa filtër në restorante të tjera, arrin rritjen e shitjeve afatshkurtra, por me koston e humbjes së reputacionit të birrës së saj, pasi që birra që u ofrohet klientëve ndoshta nuk do të shfaqë të njëjtën cilësi.

Kërkesa të tilla për investime shtesë dhe rregulla të manipulimit jo-standarde, blerësit e birrës zakonisht nuk janë të gatshëm të përmbushin ose pajtueshmëria e tyre shpesh do të anashkalohet.

Para shitjes jashtë birrës birrë duhet të heqin qafe maja e gjallë

birrë-filtrimit-proces-in-birrës-001

Për arsyet e mësipërme, para shpërndarjes së birrës është e nevojshme për të siguruar rezistencën e saj më të lartë ndaj ndikimeve të jashtme dhe zgjatjen e skadimit të birrës. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të heqësh qafe nga majat e birrës së gjallë, duke ndaluar proceset e fermentimit në birrë dhe në këtë mënyrë të ngadalësosh ndjeshëm ndryshimet në vetitë shqisore të birrës edhe nëse rregullat për transportimin, shpërndarjen dhe magazinimin e saj nuk ndiqen në mënyrë strikte. Me fjalë të tjera, është e nevojshme që produkti të jetë i qëndrueshëm dhe i qëndrueshëm.

Rritja e elasticitetit të birrës arrihet në dy mënyra:

  1. Filtrimi i birrës - heqja mekanike e majave të gjalla nga pija
  2. Pasteurizimi i birrës - sterilizimi i temperaturës së pijeve (vrasja e organizmave të mbetur)

Filtrimi i birrës - një zgjidhje e provuar për birrrat e vogla me prodhim më të lartë

Mikrobreveries përdorin për të rritur rezistencën dhe zgjatjen e jetës së birrës, veçanërisht filtrimin e saj të mëvonshëm pa pasterizim. Birra, e zhveshur nga shumica e organizmave të gjallë, megjithëse i mungon maja e gjallë nga trupi i dobishëm, por prapë ajo mban ende shijen dhe larminë e substancave ushqyese. Për dallim nga pasterizimi që birra fjalë për fjalë "vret" dhe e kthen atë në lëng joaktiv organikisht, filtrimi i birrës është heqja mekanike e majave të gjalla nga pijet një herë ose disa herë duke rrjedhur birrën përmes shtresës së filtrit ose përmes shtresave të shumta të filtrimit me zvogëlimin e xhiros.

Filtrimi i Birrës është Një heqje mekanike e maja të gjallë nga pije Një ose më shumë herë, shkalla e rrjedhjes së birrës përmes shtresës së filtrit ose përmes shtresave të shumta të filtrimit me rënie të xhiros.

Si të zgjidhni një pajisje të përshtatshme filtrimi?

Kur zgjedhim teknologjinë e filtrimit, duhet të mbajmë parasysh qëllimin që duam të arrijmë duke filtruar birrën.

Nëse kemi ndërmend të rrisim ndjeshëm elasticitetin e birrës kundër ndikimeve të jashtme dhe zgjatjen e jetës së pijeve për shpërndarje në keg, është e nevojshme të përdoret filtrim primar me cilësi të lartë në një filtër pllake, por më mirë në filtrin e qiririt diatomeous, ose filtër moderne ndërflow. Ne arrijmë rezistencë të lartë të pijeve dhe zgjasim jetën e birrës së shitur në shishe vetëm me filtrim primar dhe pastaj sekondar. Filtrimi i mesëm (duke përdorur mikrofiltrimin) kryhet në mikrofilter, pllakë ose qiri shtesë gjobë. Me këtë ne arrijmë në praktikë të njëjtat rezultate si në pasterizimin e birrës, por pa dëmtim termik të pijeve.

Ne furnizimin me filtra me cilësi të lartë nga prodhimi çek me breweries tonë. :

/ prodhimit / Brewery-komponente / përgatitjen e-Beer-per-shitje / Birra-filtrimit / pjatë-filtra /1. Filtrat e birrës në pjatë

Filtrimi i birrës përmes një filtri pllake Është mënyra më e lirë dhe më e lehtë për të hequr qafe majën më të madhe të birrës. Ajo përdoret në një mikrobëri të një madhësie të vogël dhe të mesme, për të cilën kostoja është një parametër primar vendimi.

Filtrat e qirinjve të diamit të qirinjve2. Filtrat e qirinjve të diamit të qirinjve

Filtrimi i birrës përmes qiriut të filtrit diatomaceous precoat është zgjidhja më e zakonshme e filtrimit të birrës në një mikrobere të madhësive të mesme dhe të mëdha. Filtrimi i pijes bëhet përmes mjeteve të filtrimit të kieselguhr në qirinj vertikal të filtrit. Filtri i qirinjve karakterizohet nga efikasiteti i lartë i filtrimit dhe pastrimi i lehtë pa zbritjen e nevojshme.

Mikrofiltra të qirinjve të diatomaceous earth3. Mikrofiltra të birrës me qirinj

A filtrimit steril të mesëm (Microfiltration) është e nevojshme para shitjes së birrës në shishe në rrjetin e shitjes me pakicë. Mikrofiltrimi kryhet në rrjedhën e birrës përmes shtresës shumë të mirë të filtrit të mikrofilterit. Funksioni i mikrofilterit kryhet ose me filtra të filtrimit të mikrofiltrimit në një filtër pllake, ose mikrokandele në qiririn e filtrit.

  • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
  • info@czechbrewerysystem.com
  • + 420-735-176-071
  • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up