Pasterizimi i birrës

PASTEURIZIMI I BURRIT

- zgjidhje për zgjatjen e afatit të konsumit të birrës, veçanërisht për birrarët e mëdhenj

pasteurizers-280x143pasterizim e birrës është rritja e shkurtër e temperaturës në pije në një temperaturë e cila shkakton shkatërrimin e sporizimit patogjen, por edhe organizmit të dobishëm të trupit të njeriut. Pijet e pasterizimit të pastër sterilizohen. Ajo kryhet në pajisjet e quajtura pasterizues (nganjëherë ne përdorim termin "pasterizues").

Në prodhimin e birrës, ekzistojnë katër lloje të pasterizues:

PBA-100-01Pasterizues të dushit

Shishet vendosen me dorë në banjë me ujë dhe temperatura dhe koha e pasterizimit mund të vendosen nëpërmjet një ekrane dixhitale. Pastaj shishet hiqen manualisht nga banjë.

 • PBA-100MG: Pasterizues zhytës shishe

  PBA 200MG 02 BASH PASTEURIZER 800X800 300x300 - Pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 3 290

  Zgjidhje perfekte për prodhuesit e birrës ose mushtit me madhësi të vogël. PBA-200MG është një pasterizues me bazë uji në banjë që përdor një

 • PBA-200MG: Pasterizues zhytës shishe

  PBA 200MG 02 BASH PASTEURIZER 800X800 300x300 - Pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 5 190

  Zgjidhje perfekte për prodhuesit e birrës ose mushtit me madhësi të vogël. PBA-200MG është një pasterizues me bazë uji në banjë që përdor një

 • PBA-400MG: Pasterizues zhytës shishe

  PBA 400MG 02 BASH PASTEURIZER 800X800 300x300 - Pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 9 990

  Zgjidhje perfekte për prodhuesit e birrës me madhësi të vogël dhe të mesme. PBA-400MG është një pasterizues me bazë uji në banjë


PCH-480-01Pasterizues të dhomës

Shishet e mbushura dhe të mbyllura vendosen në dhomë, niveli i temperaturës dhe kohëzgjatja mund të programohen përmes një pllake digjitale të kontrollit dhe koha e ngrohjes dhe koha e ftohjes mund të përshtaten të dyja. Koha e pasterizimit është zakonisht një orë pas së cilës procesi mbyllet automatikisht.

 • BTPCH-360 Karroca shishe për PCH-360 pastrues

  BTPCH 360 300x300 - Pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 5 332

  BTPCH-360 është një karrocë shishe çeliku inox për copa 360 të shisheve. Është një aksesor i rekomanduar për PCH-360

 • PCH-960 Kabineti-pasterizues

  Pasterizuesi PCH 960 02 600x600 300x300 - Pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 58 245

  PCH-960 cabinet-pasteuriser është pajisja ideale për pasterizimin e shisheve të mbushura dhe të mbyllura, qofshin ato me lëng frutash, uthull, musht, konserva

 • PCH-480 Kabineti-pasterizues

  Pasterizuesi PCH 480 01 300x300 - pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 37 822

  PCH-480 cabinet-pasteuriser është pajisja ideale për pasterizimin e shisheve të mbushura dhe të mbyllura, qofshin ato me lëng frutash, uthull, musht, konserva

 • PCH-360 Kabineti-pasterizues

  Pasterizuesi PCH 360 01 300x300 - pasterizimi i birrës

  Çmimi: € 31 683

  PCH-360 cabinet-pasteuriser është pajisje ideale për pasterizimin e shisheve të mbushura dhe të mbyllura, qofshin ato me lëng frutash, uthull, musht, konserva,


JFP-550-1100-01-flow-aparat pasterizimiPasterizimi i birrës

Birra është e udhëhequr nga nga një pompë e presionit të lartë në rezervuarin e saturatorit. Ky tank është i mbushur me dioksid karboni (CO2) dhe ka një presion të qëndrueshëm të vazhdueshëm të shiritit 7-10. Shkalla e ngopjes mund të rregullohet me presion. Birra nxitet nga presioni i rezervuarit të saturatorit në shkëmbyesin rigjenerues të nxehtësisë ku birra është e nxehur. Pas kësaj, birra drejtohet në një pasterizim të ngrohjes dhe në mbajtjen e shkëmbimit, ku kryhet pasterizimi. Më pas, birra bëhet në pjesën e dytë të shkëmbyesve të ngrohjes rigjeneruese. Në fazën e ardhshme, birra mbahen në njësitë e ftohjes, ku ftohet në një temperaturë të përshtatshme për mbushjen.

Avantazhi i pastruesit e rrjedhës është konsumimi i ulët i ngrohjes për shkak të efikasitetit të rimëkëmbjes, dhe gjithashtu kërkon më pak hapësirë ​​që zë pushteti i pasterizimit.


Pasterizues i tunelitPasterizimi i tunelit i birrës

Shishet transportohen me speciale Izoluar tunel transportieri ku jane ata i mbuluar me ujë të nxehtë Në tri bende (zona e nxehjes, zona e pasterizimit dhe zona ftohëse). Nën rripin e transportuesit ka tuba uji. Gjatë fazës së nxehjes dhe ftohjes kryhet rikuperimi i nxehtësisë. Ngrohja mund të jetë elektrike ose me avull. Shpejtësia e tunelit të transportuesit është e rregullueshme, temperatura e pasterizimit mbrohet automatikisht.

Avantazhi i Pasterizues tuneli Është sterilizimi aktual i jo vetëm i pijeve, por edhe i sipërfaqes së shisheve. Disavantazhet janë konsumi më i lartë i nxehtësisë dhe shkatërrimi i sasive të mëdha të pijeve (në shishe, të cilat momentalisht janë në para-ngrohjen e një zone të pasterizimit) kur linja ndalet për shkak të një defekti.

 • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
 • info@czechbrewerysystem.com
 • + 420-735-176-071
 • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up