COE | Pajisjet e oksigjenizimit-karbonatizimit

Pajisjet e oksigjenizimit-karbonatizimit për prodhimin e birrës, mushtit, verës

Vera, musht ose oksigjenimi i birrës përmirëson një cilësi të fermentimit.

ventilim-oxigenation-karbonatimit-gurë

Çfarë është oksigjenimi mikro-makro?

Oksigjenimit-carbonation-jet-tank-përshtatës-500x500MACRO-oksigjenimi - gjatë fillimit të fermentimit: Stengthens qelizat e maja dhe qelizat e tyre ri-gernateded. Çdo brewer, cidermaker ose winemaker ka frikë nga një fermentim i mbërthyer për shkak të dobësimit të qelizave të majave. Makro-kau në këtë fazë kontribuon në zhvillimin e qelizave të forta të majave që mund ta mbajnë mirë fermentimin në një fund të plotë. Ndihmon për të stabilizuar ngjyrën e verës së kuqe dhe shijen e birrës.

MICRO-oksigjenimi - pas fermentimit: Përmirëson aromën e verës dhe aromën që aspirojnë plakjen në një fuçi, me më shumë kontroll mbi sasinë e oksigjenit. Oksigjeni lidh taninat
(Fenolet) që stabilizojnë ngjyrën e verës dhe i japin një shije të plotë dhe aromë të gojës.
Oxygenation Wine mund të përmirësojë cilësinë e birrës.

MAKRO-HIGJIZIM - gjatë fillimit të fermentimit birrë, musht ose verë: Ka të njëjtin efekt pozitiv në maja si në verë.

JET-OXYGENATION (CLIQUAGE) - Një avion i oksigjenit në rezervuar në fillim të fermentimit për efekt të ngjashëm si Maco-Ox. Sasia e kontrolluar manualisht nga operatori.

Si punon ? Pse të përdorni procesin e oksigjenimit në fabrikë birre / cideria?

Makro- Oxygenation - gjatë fillimit të fermentimit: Ka të njëjtin efekt pozitiv në maja si në verë.

Makro-Oxygenation bëhet vetëm në fillim të fermentimit për të forcuar maja kur fillon të shumëfishohet. Maja konsumon oksigjen dhe sheqer si ushqim, dhe prodhon alkool dhe nxehtësi. Përderisa ka oksigjen në rezervuar - ata shumëfishohen në mënyrë aerobike dhe rigjenerojnë qelizat më të mëdha dhe më të forta të cilat mund ta sjellin fermentimin në një përfundim më të mirë. Rreziku i qelizave të majave duke u lodhur dhe mos përfundimi i fermentimit të plotë është zvogëluar në mënyrë drastike.

Maja që nuk marrin doza shtesë të oksigjenit, shumë shpejt konsumon të gjithë oksigjenin në rezervuar dhe fillon të shumëfishohet jo-aerobik. Qelizat e rigjeneruara janë më të vogla dhe më të dobëta. Në të njëjtën kohë ata fillojnë prodhimin e alkoolit që është helm për ta, kështu që rigjenerimi është më i ngadalshëm dhe më i dobët në praninë e alkoolit pa oksigjen shtesë.

Sasitë e oksigjenit i takojnë vetë fabrikës për të vendosur sipas përvojës së tij, madhësisë së birrës, llojit të birrës dhe maja që përdor.

Çfarë keni nevojë për përdorimin e procesit të oksigjenimit të pijeve?

Oksigjenimit-carbonation-kabinetit-500x500

Set i oksigjenimit I:

or

Oksigjenimit-carbonation-kontrollues-500x500Set i oksigjenit II:

Set oksigjenimi III: Qiri ndezës - oxygenation direkt në tub wort:

karbonizim-gur-02Gurët e ajrimit, oksigjenimit dhe karbonizimit po përdorin për:

  • oksigjenimi i wort gjatë transportimit të birrës nga brewhouse në tank fermentimi pas wort whirlpooling
  • ngopja e pijeve nga O2, CO2 ose ajri në rezervuarët ose rrugët e gypave.

Karbonimi i pijeve finalizuar në tanke

Një pije e gazuar është një pije që flluska dhe fizzes me gaz dioksid karboni. Procesi me të cilin shkrihet gaz në pije njihet si karbonizimi. Ky proces mund të ndodhë natyrshëm, si në ujin mineral natyral të gazuar që absorbon dioksidin e karbonit nga toka, ose nga proceset e bëra nga njeriu, siç është rasti në shumicën e pijeve joalkoolike dhe ujërave të sodës. Kjo përfshin pompimin e dioksidit të karbonit në pije me presion të lartë, pastaj mbylljen e enës. Meqenëse tretshmëria e dioksidit të karbonit është më pak në presion të ulët, gazi i tretur shpëton si flluska kur ena hapet dhe presioni lehtësohet.

Procesi i karbonizimit sigurohet duke përdorur gurin e karbonizimit - një avion të veçantë brenda rezervuarit me difuzues poroz (të bërë nga çeliku inox AISI 304 sintered ose guri qeramik).

Ne rekomandojmë gurët tanë të karbonizimit për carbonation e pijeve në tanke:

ventilim-oxigenation-karbonatimit-gurë

Ne ofrojmë këto pajisje oksigjenimi dhe karbonizimi:


  • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
  • [Email mbrojtur]
  • + 420-735-176-071
  • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up
CBS - Navigation
I Drejti i Menysë