Nanobreweries - shtëpi të vogla dhe birrë artizanale

Mikro-pivovary-208x168Nano-Breweries janë prodhuesit e vegjël të birrës dhe brewerët e zanateve të vegjël që bazohen në teknologjinë e prodhimit të birrës duke u përqendruar në çmimin më të ulët të blerjes me koston e zvogëlimit të komoditetit të punës në fabrikë birre (krahasuar me mini-breweries industriale dhe mini-breweries). Nano-breweries janë një zgjidhje e përshtatshme për të gjithë fillestarët që kërkojnë funksionalitetin e plotë të objektit me investimin më të vogël të mundshëm në teknologji dhe punë ndërtimore.

Ne ofrojmë BREWMASTER Vendos për nano-brewers bazuar në një brewhouse thjeshtuar infuzion bërë në Gjermani apo Itali. Pjesa tjetër e komponentëve kryesorë prodhohet në Republikën Çeke ose në Gjermani. Nanobreweries BREWMASTER Është një koncept shumë i mirë i një nano-birrari të përdorur nga breweries në shtëpi dhe breweries në qindra breweries vogla në mbarë botën.

Përcaktimi i nanobrewery:

Nanobreweries BREWMASTER

Nano-breweries me një brewhouse Brewmaster. BREWMASTER microbreweries janë grupe të pajisjeve të dizajnuara për prodhimin profesional të birrës në vëllime 50, 200, 500 ose 1000 litra për dozë. Ato janë të pajisura me një sistem të ngrohjes elektrike që lejon prodhimin e llojeve të ndryshme të procedurave të përgatitjes së infuzionit, të ndjekur nga fermentimi në tanke cilindrike-konike.

brewmaster-microbreweries-001

Më shumë rreth breweries BREWMASTER ...


Përshkrimi teknik - nanobreweries Brewmaster

I. Malt rëndë

Malt rëndë është kryer nga elektrike Malt mulli MM-80 (Prodhimi 80 kg i maltit në orë) ose manuali Malt mulli MM-30 (prodhimi 30 kg e maltit për orë)

bm-50bm-200-01bm-500-01

II. Brewhouse - prodhimi i ujërave të nxehta

 • Brewmaster 50 (Brewhouse infuzion jo-izoluar) - kapaciteti prodhues: 50 litra wort per grumbull
 • Brewmaster 200 (Brewhouse infuzion izoluar) - Kapaciteti prodhues: 200 litra wort per grumbull
 • Brewmaster 500 (Brewhouse infuzion izoluar) - Kapaciteti prodhues: 500 litra wort per grumbull
 • Brewmaster 1000 (Brewhouse infuzion izoluar) - Kapaciteti prodhues: 1000 litra wort per grumbull

nanocct-ftohje-spirale-001III. Wort Ftohja në temperaturën e fermentimit

 • Wort ftohje direkt në anije brewhouse Ose në rezervuarin e fermentimit duke përdorur shkëmbyesin e nxehtësisë spirale të zhytur - ftohës është uji i ftohtë i ftohtë (faza e parë e ftohjes së miellit) dhe më pas uji i akullit nga frigorifer i ujit (faza e dytë e ftohjes së miellit)
 • Wort ftohje duke përdorur bllok frigorifer wort - ftohësi është uji i ftohtë i ftohtë (faza e parë e ftohjes së miellit) dhe më pas uji i akullit nga frigorifer i ujit (faza e dytë e ftohjes së miellit)
 • Ftohja e ftohur para ftohjes duke përdorur ujë direkt në fermentues - vetëm rezervuarët e fermentimit të pajisur me ftohje me ujë

IV. Tanke fermentimi - fermentimi kryesor

Tanke fermentimi cilindrike-konik të izoluar jo të izoluar ... ftohur duke rregulluar temperaturën e dhomës - teknologjia më e thjeshtë e fermentimit të pakontrolluar të birrës në rezervuarin pa presion të pajisur me një spërkatje fermentimi dhe valvulë të pastër të shkarkimit të produktit. Rekomandohet për prodhimin e birrës në vëllime të vogla pa mundësinë e kontrollit të saktë të temperaturës. Teknologjia me kosto të ulët korrespondon me cilësinë e mjeshtëri dhe sipërfaqen e brendshme të saldimeve! Pastrimi dhe sanitimi duhet të bëhet me dorë.

 • Tanke të thjeshta cilindrike-konike - një rezervuar cilindrik-konik në dizajn të thjeshtuar ... ftohur nga duplikuesi dhe frigorifer i ujit. Jo-presion (bar 0.0) ose presion të ulët (1.5 bar) version. Tanke mund të përdoren gjithashtu për ftohjen e miellit para procesit të fermentimit. Modeli 1.5 bar mund të përdoret gjithashtu për maturimin e presionit të ulët dhe mbushjen e birrës në kontejnerë.
 • Fermentimi dhe maturimi njësi e vetëftohur MODULO - një rezervuar cilindrik-konik i plotë në dizajn të thjeshtuar me frigorifer të integruar të ujit të pavarur .. Jo-presion (bar 0.0), presion të ulët (bar 1.5) ose presion të lartë (3.0 bar) version. Tanke mund të përdoren gjithashtu për ftohjen e miellit para procesit të fermentimit. 1.5 bar dhe versionet 3.0 bar mund të përdoren gjithashtu për maturimin e presionit të ulët dhe mbushjen e birrës në kontejnerë.
 • Tanke klasike cilindrike-konike - CCT i pajisur plotësisht, i pavarur, i izoluar, i pajisur me gjithçka që nevojitet për fermentim të kontrolluar, maturimin, ruajtjen dhe mbushjen e birrës. Ftohja e të gjitha CCT-ve sigurohet nga ftohësi i përbashkët me ujë-glikol. Curve të programimit të temperaturës për shumë ditë përpara është e mundur.

V. Tanke të maturimit - maturimi i birrës

 • Maturimi direkt në paketimin e shitjes - Ne rekomandojmë presionin e shisheve PET, Petainer, Kegs, birra birre 5-litër ... Gjatë përdorimit të kësaj zgjidhjeje më pak të shtrenjtë, gjithmonë është e nevojshme të vendosni paketën e birrës në dhoma të ftohta me ajër, frigorifer ose kuti të ftohur (temperatura e rekomanduar e ajrit rreth 1 ° C). Gjithashtu është e nevojshme të sigurohet lehtësim i vazhdueshëm i mbingarkesës në kontejnerë për të shmangur shpërthimin e kontejnerëve, sepse kontejnerët e presionit nuk janë të destinuara nga prodhuesi për qëllime të tjera nga ruajtja dhe shitja e birrës së përfunduar. Kjo është arsyeja pse kjo metodë e maturimit është e përshtatshme vetëm për vëllimet më të vogla të prodhimit. Për shkak të rrezikut thelbësor të lëndimit për shkak të rrezikut të një shpërthimi nuk është e rekomandueshme.
 • Maturimi në tanke me presion të ftohur nga ajri - Tanke të presionit të ajrit të ftohur (të certifikuara për presion nga 1.5 në 3.0 bar) janë të pa izoluar pa dyfishues për qarkullimin e ftohësit. Ato janë projektuar që të vendosen në një dhomë të ftohtë ose në kuti frigoriferike me temperatura të ajrit rreth 1 ° C. Pajisja e enëve nën presion (rezervuarë lager) lejon mbajtjen e saktë të presionit të vendosur në tanke dhe kullimin e vazhdueshëm të sasisë së tepërt të CO2 të prodhuar - kjo shmang Rreziku i shpërthimit të rezervuarit. Në lidhje me faktin se të gjitha tanket zakonisht vendosen në një dhomë të vetme me një temperaturë konstante, nuk është e mundur të kontrollohet temperatura në secilën tank lager veç e veç, as nuk është e mundur që këto tanke të përdoren për fazën e fermentimit të wort.

Maturimi në tanke me presion të ftohur me ujë (glikol) - Rezervuarët e presioneve (të certifikuara për presion nga 1.2 në 3.0 bar) janë të pa izoluar (versioni SLP) ose izoluar (versioni CLASSIC) të pajisur me kanale ftohëse (dublikues). Ata kanë për qëllim të vendosen në dhomën e pafrenuar (nuk rekomandohet tanke të izoluar për dhomë të izoluar). Secili tank është i ftohur individualisht nga ftohës që qarkullon në mes të rezervës së dyfishimit të rezervuarit dhe të pijeve freskuese të ujit.

Uji (deri në temperaturën 2 ° C) ose një përzierje e ujit dhe glycol ushqim (deri në -4 ° C) është përdorur si ftohës. Pajisjet e enëve nën presion (rezervuarë lager) lejojnë mbajtjen e saktë të presionit të vendosur në tanke dhe kullimin e vazhdueshëm të sasisë së tepërt të prodhuar CO2 kjo shmang rrezikun e shpërthimit të rezervuarit. Secili tank është i pajisur me sistemin e tij të matjes dhe kontrollit të temperaturës dhe për këtë arsye është e mundur të kontrollojë temperaturën në secilin tank veç e veç. Nëse tanket janë të pajisura me një pjesë fundore konike (tanke cilindrike-konike), atëherë është e mundur të përdoren të njëjtat tanke për fermentimin dhe gjithashtu për maturimin e birrës. Këto versione të rezervuarëve të maturimit të ftohur me ujë (glycol) janë të përshtatshme për nano-breweries:

VI. Përgatitja e birrës për shitje

Vëllimet e parashikuara të prodhimit në nano-breweries janë aq të vogla saqë mbushja e birrës në pakot e shitjes bëhet kryesisht me dorë. Prandaj, si pjesë e pajisjeve për nano-breweries, ne rekomandojmë opsionet e mëposhtme:

VII. Ftohja e enëve shpërthyese

Ftohja e tankeve kryhet nga një nga mënyrat e mëposhtme (bazuar në zgjedhjen e teknologjive të fermentimit dhe maturimit):

 • Ftohja e ajrit - Në zgjedhjen e tankeve më të thjeshta me një xhaketë duhet të vendosen në një dhomë të izoluar të pajisur me një Njësi ftohëse ajri. Temperatura në dhomë që përmban tanke maturimi rekomandohet të jetë nga 1 në 2 ° C (temperatura më e ulët mund të shkaktojë krem ​​në dysheme dhe në teknologji). Një zgjidhje e mundshme është një kuti industriale e ftohur e vendosur në një dhomë jo të izoluar.
 • Ftohja nga një frigorifer i ujit - të gjitha tanket janë ftohur nga një frigorifer i zakonshëm, nga i cili ftohësi (uji ose uji me glikol) shpërndahet me anë të gypave ose hoses në tanke individuale. Secili tank ka një ose më shumë zona ftohëse dhe temperatura në secilën zonë matet dhe kontrollohet në mënyrë individuale nga sistemi i kontrollit të temperaturës. Avantazhi është konsumi i ulët i energjisë. Për qëllimet e nano-breweries përdorim kryesisht Frigorifer kompakt të ujit Cili instalim është i menaxhueshëm nga vetë konsumatorët. Nëse është e nevojshme, është e mundur të përdorni Ndahet ftohësi i ujit Me një pjesë të jashtme të brendshme dhe të brendshme (për instalim të tillë nevojitet shërbimi i kompanisë së specializuar).
 • Ftohja nga grupi i ftohësve kompakt të ujit - secili tank është i ftohur nga një ftohës i veçantë kompakt i ujit. Zgjidhja tipike për Njësitë e fermentimit dhe maturimit Modulo. Avantazhi është instalimi i lehtë në tanke pa lidhje me tubat e ftohjes (të menaxhueshme nga vetë konsumatorët) dhe zëvendësueshmëria e ftohësit - në rast të dështimit të një ftohës, të gjitha tanke të tjera janë në veprim.

VIII. Pajisjet e rekomanduara

 • Set i mjeteve të birrës - hydrometer, lopatë malt, set mjetesh për pastrimin e lehtë të fabrikës së birrës, tanke dhe hoses, fuçi i maltit, vozëza prej druri
 • Pompë mobile - një mjet i dobishëm për pompimin jo-presion të birrës dhe kanalizime të thjeshta të tankeve
 • Stacioni CIP - një njësi lëvizëse për larje dhe sanitizim të lehtë të tankeve, tubave dhe hoses

 • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
 • [Email mbrojtur]
 • + 420-735-176-071
 • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up
CBS - Navigation
I Drejti i Menysë