Zgjidhja 7th: FUIC Compact Fermentation Unit

Risi 7th: FUIC - Njësi kompakte për mostrat para-prodhuese të pijeve të reja

… Por edhe një alternative e besueshme për fermentimin konvencionale dhe rezervuarët rezervuarë cilindrikë-konikë

BREWORX FUIC (Njësia e fermentimit me pije freskuese të pavarur) është një njësi kompakte e zhvilluar kryesisht për të përmbushur kërkesat e birrrave të vogla të cilat duhet të testojnë recetat e birrave të reja. Tanket cilindrike-konike janë të pajisura plotësisht dhe së bashku me sistemin e sofistikuar të ftohjes është FUIC ideal për të zëvendësuar CCT-të klasike të vetë-qëndrimit dhe rezervuarët. Zgjatja e birrës dhe kështu rritja e kapacitetit prodhues të birrës është e shpejtë dhe e thjeshtë me njësitë FUIC.

 • Eksperimentoni me prodhimin e llojeve të pijeve të reja me shpenzime të arsyeshme dhe me rrezik të vogël.

 • Rritni aftësinë prodhuese të birrës lehtë dhe menjëherë… pa shpenzime shtesë.

BWX-FUIC-CHP1C-2x150CCT-1000x800

Komisionimi i secilës njësi të FUIC është një punë e menjëhershme, pa ndërtime dhe instalime, pa ndërtim apo zgjerim të një sistemi ftohës ekzistues.

FUIC është ndërtuar si pajisje e thjeshtë - Plug & Brew.


Cila është njësia FUIC e përshtatshme?

I. Përgatitja laboratorike e mostrave - testimi i llojeve të reja të birrës

Drejtimin e një birre ose mikrobrrice dhe dëshironi të zgjeroni portofolin tuaj të pijeve me llojet e reja të birrës? Ndoshta ju hezitoni nëse nuk është e rrezikshme të mbushni të gjithë rezervuarin e fermentimit me një lloj të ri birre. Gjithmonë ekziston rreziku që një birrë e re të mos jetë e përsosur për herë të parë ose thjesht do të marrë kohë më të gjatë për të gjetur klientë.

Çdo verë përpiqet varieteteve të reja të verës së pari në mostra të vogla. Birrësia racionale gjithashtu nuk duhet të krijojë 4,000 litra të llojit të ri të birrës pa shqyrtuar shijen dhe interesin e konsumatorëve në fillim.

Vetëm për këtë qëllim, një mostër testimi të llojeve të reja të pijeve, ne kemi zhvilluar kryesisht këtë pajisje - FUIC - njësi kompakte e fermentimit me sistem të pavarur ftohjeje.

II. Zgjatje e shpejtë dhe e thjeshtë e aftësisë prodhuese të birrës pa investime shtesë

Nëse planifikoni të rrisni kapacitetin ekzistues të fabrikës së vogël, atëherë FUIC është një alternativë shumë praktike për procedurën standarde të zgjerimit të kapaciteteve prodhuese. Shtimi i më shumë kontejnerëve standard të fermentimit dhe maturimit (për shembull Fermentues cilindrik-konik, Maja të hapura të fermentimit, Tanke cilindrike fermentimi, Tanke maturimi) Kërkojnë investime shtesë:

 • Punën e projektit
 • Përgatitjen e ndërtimit
 • Rritja e kapacitetit të sistemit të ftohjes
 • Punë të instalimit
 • Punë elektrike
 • Punë cool-magazinimit
 • Materiale dhe punë shtesë

Zgjerimi i kapacitetit të birrës duke përdorur njësi FUIC është pakrahasueshëm më i lehtë krahasuar me qasjen konvencionale. Ne dorëzojmë njësinë FUIC, klienti e merr atë në rrota në vendndodhjen e kërkuar, futni kordonin e energjisë në një prizë elektrike standarde (në varësi të modelit 230V ose 400V) dhe mund të përdorë menjëherë rezervuarët - si për fermentimin ashtu edhe për pjekurinë e pijeve.


Kontrolloni njësinë FUIC (FUIC-CHP1C-2x150CCT) video:


Çfarë përbëhet nga njësia FUIC?

ssp-fuicfr-2c250Njësia FUIC për fermentim dhe maturim E pijeve alkoolike përbëhet nga pjesët themelore të mëposhtme:

 • Copë 1 ose 2 (ose opsione 3 ose 4) tanke cilindrikë-konikë të pajisur plotësisht të ftohur me lëng (ujë, glukol në dublikatorë, të pajisur me të gjitha pajisjet dhe valvulat e nevojshme për fermentimin dhe pjekurinë kryesore) (tregues i nivelit të pastër, lehtësues dhe dyfish) -valvula e veprimit, valvula e marrjes së mostrave, topi i pastër rrotullues i pastër, valvola për mbushjen dhe kullimin e birrës dhe majasë) .TKT-të janë të pajisura me një ose dy zona të pavarura ftohjeje - bazuar në madhësinë e rezervuarëve dhe kërkesave të klientit.
 • Ftohës kompakt me ujë i performancës së duhur (për rezervuarët me vëllime më të mëdha përdorim disa ftohës). Uji (deri në 1 ° C) ose glikoli (deri në -4 ° C) përdoret si ftohës. Ftohësi është i pajisur me kontroll elektronik dhe një pompë që fiket kur asnjë nga rezervuarët aktualisht nuk kërkon ftohje. Ftohësi është gjithashtu i pajisur me ruajtje të ujit të akullit (ose glukol). Nëse një ftohës ftohet në temperaturën e kërkuar, kompresori i ftohësit fiket automatikisht. Kështu ftohësi nuk funksionon përgjithmonë, por vetëm kur është e nevojshme.
 • Termostatet dixhitale për matjen e saktë të temperaturës dhe kontrollin në mënyrë të pavarur në secilën zonë ftohëse të CCTs shfaq temperaturën aktuale dhe të kërkuar. Me kërkesë të veçantë të konsumatorëve, ne pajisim njësinë FUIC me sistem elektronik të programueshëm me orar temperaturash deri në ditët 100
 • Mbështetja e kornizës me rrota transportuese (që mund të dorëzohet me këmbë vidhosje në vend të rrotave) me lartësi të rregullueshme. Në kornizë janë të bashkangjitura CCT (t), ftohësit (s) dhe instalime elektrike. Kapak praktik i çelikave të çelikut mbron pjesën e sipërme të ftohës kompakt nga uji i djegur, duke lejuar mbushjen e lehtë të ftohësit.


Vendosja e ndryshueshme e njësive FUIC

Në mikrobreweries tonë BREWORX MODULO ne përdorim një zgjidhje të thjeshtë modulare për procesin e fermentimit dhe pjekurisë - njësi FUIC. Njësitë FUIC mund të organizohen në mënyra të ndryshme sipas nevojave të një birre të veçantë. Këtu janë disa shembuj të pushimeve:

Variantet e fermentimit Njësitë Breworx Modulo

FUIC-CHP1C-1xCCT - Njësia e fermentimit dhe e pjekurisë - ftohës + 1 rezervuar cilindrik-konik

BWX-FUIC-CHP1C-1x600CCT-650x900

FUIC-CHP1C-2xCCT - Njësia e fermentimit dhe e pjekurisë - ftohës + tanke konike cilindrike-konike 2

BWX-FUIC-CHP1C-2x150CCT-1000x800

FUIC-CHP1C-3xCCT - Njësia e fermentimit dhe e pjekurisë - ftohës + tanke konike cilindrike-konike 3

BWX-FUIC-CHP1C-3x150CCT-1000x580

FUIC-CHP1C-3xCCT - Njësia e fermentimit dhe e pjekurisë - ftohës + tanke konike cilindrike-konike 4

BWX-FUIC-CHP1C-4x150CCT-1000x450


Shembull integrimi i njësive FUIC në fabrikë birre dhe ciderline MODULO:

I. Microbreweries BREWORX MODULO

… Janë dizajnuar si grup blloku; birraria përbëhet nga një blloqe kompakte e pavarur që janë të ndërlidhura me zorrë.

Skema e mikrobere Breworx Modulo Classic PMC-DMC - asambleja themelore

II: Linjat e mushtit CIDERLINE MODULO

Përdorimi i njësive të FUIC në prodhimin e mushtit:

CiderLine Modulo - skema e setit themelor


kërkesën tuajÇmimorja e njësive FUIC Fermentimi - maturimi Modulo


Birrë Çeke

Shih gjithashtu: Disa nga zgjidhjet tona të mira Çeke për breweries vogla:

Zgjidhja 1-CCT - BREWORX VARIO CCT

Zgjidhja e 2-nd - ZBATIMI I BREWORX

Zgjidhje 3-rd - CIP MOBILE BREWORX

Zgjidhja 4-th - BREWORX KEG WASHFILL

Zgjidhja 5-th - KIT MODULO BREWORX

Zgjidhja 6-th - BEERCIDERLINE BREWORX

Zgjidhja 7-th - FUICI BREWORX

Zgjidhja e 8-it - SHUMSIT C CCTM

Zgjidhja 9-th - EXTRACTOR HOP

Zgjidhja 10-th - CFS SETS

 • Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Republika e Çekisë
 • info@czechbrewerysystem.com
 • + 420-735-176-071
 • + 420-732-217-950
Czech Brewery System s.r.o. - Prodhimi i breweries, breweries vogla artizanale, breweries mikro, tanke fermentimi dhe të gjitha pajisjet profesionale të prodhimit të birrës. Teknologjitë për prodhimin e pijeve alkoolike të frutave - cider. Materialet evropiane të cilësisë, puna Çeke me garanci.

Newsletter Regjistrohu

Regjistrohuni për abonim lajmet tona të biznesit dhe informacionet teknike rreth produkteve dhe shërbimeve tona.

keyboard_arrow_up