• Е-ПРОДАВНИЦА
 • блог
 • Референци
 • Билтен
 • Каталог

За претпријатието "ЧЕШСКО ПИВО СИСТЕМ"

За системот на чешкиот пиварница

Czech Mini Breweries Е трговска марка на компанијата Czech brewery system s.r.o.. Оваа компанија е чешки производител на пиварници и индустриски линии за производство на пиво, вино и други газирани пијалоци. Ние произведуваме секаква опрема за производство на пијалаци врз основа на традиционална и модерна чешка концепција. Главна мисија на компанијата е да се шири репутацијата на високо квалитетно чешкото пиво, чешките пиварници и други традиционални линии за производство на пијалаци ширум светот.

Нашата фабрика

Цилиндрични конусни тенкови 4000 литри за Обединетото Кралство 2015Brewhouse Breworx LiteME

Нашиот тим за дизајн и производство нуди изградба и модернизација на пиварници и микробранови. Ние, исто така, произведуваме специјални садови од нерѓосувачки челик (резервоари за притисок, контејнери со ладилни садови, садови со агитатори, контејнери за одгледување квасец и сл.). Исто така, нудиме и проекти за проекти за нови пивари или за реконструкција на постојни пиварници и производствени линии за пиво или cider, Служби за вегетаријанци и консултации за производители на пиво, вино и пијалоци cider.

Пиварницата и опремата за пијалаци произведени од чешкиот пиварница систем се инсталирани во Шведска, Холандија, Норвешка, Ирска, Велика Британија, Финска, Франција, Белгија, Швајцарија, Полска, Малезија, Кореја, Јапонија, Русија и во многу други земји - видете ги нашите референци :


Нашите референци:

(Кликнете на референци ...)


Седум столбови квалитет на Czech Mini Breweries

Производство на опремата за подготовка во нашата компанија Чешка пиварница систем е процес кој се базира на овие седум главни столбови на квалитет:

 1. Систем - структурното управување е клучот за систематско производство. Менаџер на производство, чија главна функција е управувањето и координацијата на производствениот процес и набавката, е на највисоко ниво на системот. Техничарите господар и технолог ги подготвуваат процедурите за производство на сите индивидуални производи и операции и надгледуваат строго придржување кон овие практики од страна на секој работник и секој производ. Процесот на производство е поделен на неколку десетина операции. За секој производствен процес се создава обврзувачки процес на производство. Посебен надзорник е одговорен за извршување на секоја производна операција.
 2. Стандарди - Нашиот менаџерски тим осигурува дека сите производи и производни процеси секогаш се во согласност со европските стандарди. Особено, производството на садови под притисок, вклучувајќи ги и најраспространетите резервоари за ферментација, резервоари за созревање на пиво, лагер резервоари или друга опрема за притисок на притисок, мора да бидат во согласност со европската директива PED 97 / 23 / EC и Европскиот стандард EN 13445.
 3. Инспекција - Контролата на критичните точки и параметрите на производот обработена од одговорниот контролор се врши по завршувањето на секоја производна операција. Доколку контролорот утврди дека производот или делтот не е во согласност со производниот цртеж или неговиот квалитет не ги исполнува бараните параметри, тој нема да дозволи понатамошно производство додека продуктот не ги достигне сите наведени параметри.
 4. Мотивација - Сите вработени кои се вклучени во создавањето на производи се мотивирани да ги почитуваат принципите на производствениот процес. Без разлика дали е менаџер, заварувач или бравар, секој работник има јасно дефинирана одговорност за делот на производот или конкретната операција што се изведува. Платата на работникот е директно пропорционална со испорачаниот квалитет и обратно пропорционална со потрошените средства за производство (работно време, материјали, енергија ...)
 5. Ефикасност - Ние постојано го оптимизираме процесот на производство на опремата за подготовка и индивидуалните производствени операции за да ја зголемиме ефикасноста на производството. Ние реинвестираме значителен дел од добивката за купување на нови машини за производство и алатки кои дополнително ја зголемуваат ефикасноста на производството. Благодарение на ова, ние постигнуваме сè помали трошоци за производство, кои се рефлектираат во поволните продажни цени на нашата опрема за подготовка.
 6. Стабилност - Се грижиме повеќе од вообичаено да ги направиме нашите работници среќни да работат и да се чувствуваат удобно во работната средина. Усогласеноста со сите важечки прописи за безбедност, без разлика дали станува збор за заштита на работниците при работа или безбедносни карактеристики на произведената опрема, е прашање на курс за нас. Ние, исто така, строго ги почитуваме сите законски прописи за статутарни работни часови, употреба на квалитетна заштитна опрема, редовни медицински прегледи и обука за безбедност при работа. Благодарение на овој пристап, нашата компанија се соочува на минимум со флуктуации на вработените, со стабилноста на работниот тим што во голема мера придонесува кон одржување и продлабочување на корпоративното знаење.
 7. Квалитет - Висок квалитет на производи во согласност со барањата на клиентите не може да се постигне без согласност со сите други столбови. Крајниот производ со квалитет кој е целосно споредлив и производите на најдобрите производители на пиварници во светот е комбинација на систематски пристап, нормативни регулативи, контрола, мотивација на вработените и стабилност на работниот тим, ефикасен процес на производство и усогласеност со сите безбедносни принципи .

Како изгледа договорот за набавка на опрема?

Преземете и прочитајте .... Шаблон за договор за продажба за уредот кој е произведен од нас

Како произведуваме подготовка на резервоари за пиво во чешкиот пиварници?

Посетете го овој сајт ... Пиво тенкови и нивното производство во нашата компанија.


акции