• Насловна
 • Е-ПРОДАВНИЦА
 • блог
 • Референци
 • Билтен
 • Каталог
 • Česky

Микро пиварници BREWORX LITE

Микро пивари Breworx Lite - производство од концентрати за пивоМикропроизводители BREWORX LITE - поедноставен производство на пиво од концентрати

Brewhouse Breworx LiteMEПроизводството на павлака (средно во производството на пиво, кое произлегува од процесот на подготовка) од класичните суровини, односно слад, хмељ, е израз на почит кон традицијата на подготовка. Сепак, постојат значителни барања за плата, долгогодишно искуство и познавање на пиварницата, енергетскиот интензитет на производствениот процес, обезбедува редовно снабдување со свежи состојки, нивно безбедно складирање во сува и вентилација складиште без пристап до глодари и инсекти. Операторите на пиварницата честопати не успеваат да одржат конзистентност во квалитетот на финалниот производ, бидејќи сензорни својства на пивото се силно зависни од многу параметри. Тие вклучуваат својства на моментално откупениот малт (раширеност, достапен степен на екстракт на ферментација, релативно сладок екстракт, број на Колбах, количество на протеини, дијастатска кардиналност) и хмељ (алфа и бета киселини, содржина на есенцијални масла, полифеноли), промени во хемискиот состав Вода, точна усогласеност со пропишаниот рецепт за секоја серија приготвена од пиварница итн.

Екстракт од сладСпособноста да се постигне за поголемиот дел од потрошувачите ненадејни разлики во квалитетот на пивото во текот на операцијата на пиварницата припаѓа на уметноста на најдобрите пиварници, па дури и со сите напори и искуство и покрај тоа што понекогаш не успеваат и серијата мора да се отфрли за да се избегне Губење репутација на пиво кај потрошувачите, или во најлош случај за санкции, од страна на надлежниот контролен орган.

Не секој сопственик на мала пиварница може да си дозволи да вработи квалитетни луѓе, од друга страна не е лесно да се има целосна контрола врз работата на пиварницата. Ризичното губење на репутацијата може да биде многу скапо - еден разочаран клиент обично значи изгубен клиент и да се ослободи од лошата бизнис налепница е практично невозможно, дури и на долг рок.

Затоа, многу пиварници претпочитаат да подготвуваат каша на поедноставен начин, од Пиво концентрати. Тие се во основа прехранбени препарати за полесна подготовка на кантарион, чии заеднички карактеристики се лесни за чување, едноставна и брза подготовка на кантата преку прескокнување низ тешки фази на процесот на подготовка, ниски енергетски барања, висока стабилност на квалитетот на финалниот производ. Сето ова е без забележлива разлика во сензорните карактеристики на пивото произведени на овој начин во споредба со традиционалните методи за подготовка на кантата од традиционалните состојки.

За лесно и брзо производство на канта од "пиво" концентрати се оптимизирани нашите microbrewery во серија на BREWORX LITE.


Два типа на микробранови BREWORX LITE

I. Микропроизводители BREWORX LITE-ME:

BREWORX LITE ME

Микропроизводиште со поедноставена пиварница, способна да пие пиво од концентриран концентрат или екстракт од слад. Оваа мешавина не може да пие пиво од традиционални материјали како слад, хмељ и вода. Дизајнот на brewhouse BREWORX LITE ME е скоро идентичен со дизајнот на brewhouse BREWORX CLASSIC - микропроизводителот е погоден за индустриски и внатрешни локации.

II. Микропроизводители BREWORX LITE-ECO:

BREWORX LITE-ECO

Мали пиварници на поедноставена конструкција со индустриски дизајн на машината за заварнување со житарки BREWORX LITE-ECO. Овие пивари се погодни само за правење пиво од екстракт од слад и концентриран концентрат, а не од слад. Неколку типови на ферментација и созревање резервоари, рачна или автоматска контрола на подготовка, ферментација и климатизација процес на производство на пиво.


Зошто избра Микропроизводство BREWORX LITE

 • Едноставен производен процес Овозможува да ангажира помалку квалификувани пиварски трошоци за плата и помала зависност од квалификувани работници
 • Помалку загриженост за снабдувањето со суровини - со атмосфера пакување торбите со концентрат може полесно да се транспортираат и складираат, дури и за период до 12 месеци - заштеда на многу наредени суровини.
 • Пократок процес на подготовка Овозможува производство до 10 серии од каша во 24 часа - зголемување на перформансите за подготовка, потребен е помал број резервоари со голем волумен - заштеда на простор за пиварницата и подрумскиот подрум.
 • Цената на поедноставената пиварница е значително помала Од цената на "редовната пиварница" за производство на канта од традиционални состојки
 • Помал број на компоненти во пиварницата - повеќе заштеди на простор и трошоци за инвестирање.
 • Значително пониска потрошувачка на енергија Во производството на путер - оперативни заштеди. За лесно и брзо производство на кантарион од концентрати "пиво", нашите производи од серијата Hardbeer LiteME и LiteWC се оптимизирани.

<< Назад кон рестораните пиварници BREWORX

акции